Volley Tilburg H1 wint makkelijk van hekkensluiter

VoV, 03-02-2020. 5:43 uur. Afgelopen zaterdag speelde Volley Tilburg heren 1 tegen hekkensluiter DIO Bedum. Een belangrijk duel: de Groningers stonden weliswaar zes punten achter, maar hebben nog twee inhaalwedstrijden tegoed. Met een overwinning in T Kwadraat zou DIO Bedum weer aansluiting kunnen krijgen met Volley Tilburg. Maar zover kwam het niet. Heren 1 won dankzij een uitstekende service en een goede blokkering eenvoudig met 3-0 (25-18, 25-19 en 25-17). De grote man zaterdag was midden Jens Andriessen, die zich onderscheidde met acht (!) kill-blocks.

Tilburg begon met spelverdeler Rogier Raemaekers, middens Jens Andriessen en Thomas van de Ven, diagonaal Rens Kroeze, Pl’ers Gijs Moonen en Thijs Princen en libero Tom Chermin. De set ging aanvankelijk gelijk op, maar op 14-14 zorgden twee goede servicebeurten (Thijs, Thomas) voor een gat van vijf punten. Op 23-18 kwam Daan Smulders voor de service in het veld. Na een ace van Daan en een scorend blik van Thomas was de eerste set binnen.

Ook de tweede set, met dezelfde basis bij heren 1, ging tot 12-12 gelijk op. Nu zorgde Jens met een goede servicereeks voor een 15-12 voorsprong. Die werd langzaam verder uitgebouwd en op de service van Rogier blokte Jens Tilburg naar 24 -19 en was het Rens die het 25ste punt binnen blokte. De derde set nam Tilburg direct een voorsprong. Dio kwam nog even langszij, maar Tilburg bleef goed serveren en blokkeren en nam een ruime voorsprong van 18-10. Op 23-17 sloeg Rens Tilburg naar 24-17 en was het 25ste punt voor Jens, met zijn achtste scorende blok. .

Heren 1 staat nu zevende met 20 punten uit 15 wedstrijden. Komende zaterdag speelt heren 1 in Hengelo tegen Webton, dat evenveel punten heeft en zesde staat. Een duel voor het linker rijtje dus.

gh @ VoV, verslag door Leon de Leijer, foto Norbert Jansen, Jens Andriessen scoort ook aanvallend.