Belangrijke uitwinst voor Team Merle Baasdam.

VoV, 08-02-2022. 5:33 uur. Het herstel van Hermes Oostende na de thuisnederlaag tegen Oudegem, mede veroorzaakt door een corona uitbraak binnen de selectie, leverde de ploeg van Merle Baasdam, Lisa Nobel, Loladina Zwaanswijk en Fanny Lafeber een 1-3 zege op bij Charleroi, een mede concurrent voor een plaats in de top vier. Om in de stand de aansluiting met de ploegen die na het reguliere seizoen de play-offs gaan spelen te behouden was deze winst broodnodig voor Oostende.

De eerste set ging nog met 25-22 naar de thuisploeg, vervolgens pakte hermes het ‘oude’ niveau weer op en hield Charleroi met 15, 17 en nogmaals 15 punten drie keer onder de twintig. Merle Baasdam scoorde 20 keer, Loladina Zwaanswijk 11 keer. Lisa Nobel en Fanny Lafeber kwamen niet in actie.

Jaraco LVL boekte een ruime 3-0 thuiszege tegen hekkensluiter Michelbeke, dat nog steeds puntloos is. De bezoekers kregen 18, 13 en nogmaals 18 punten mee. Dagmar Boom en Kirsten Bröring lieten allebeide 12 punten noteren.

Asterix Avo van Laura Overwater, Nova Marring en Nynke Hofstede verloor thuis van het dit seizoen ongenaakbare VDK Gent, dat nog geen wedstrijd verloor. Het werd 3-1 voor Gent via 25-20, 23-25, 25-18 en 25-19. Nova Marring speelde een succesvolle wedstrijd met totaal 24 scores. Laura Overwater maakte er 11, Nynke Hofstede kwam niet in actie. Het verschil zat ‘m in de meer aanvallend gescoorde punten van Gent en de minder aanvallende fouten.

Verder won Tchalou met 3-0 van Antwerpen.

• 09> Michelbeke 10-0

Bij de mannen in België werd de wedstrijd Waremme vs. Tectum Achel bij een 0-1 stand in sets en 19-18 in de tweede set afgebroken. Noodweer zorgde voor hevige regenval, waartegen het dak van de sporthal niet bestand was en begon te lekken, met als gevolg plassen water op de speelvloer. Jammer voor Achel, dat een goede start van de wedstrijd had.

Menen versloeg Roeselare met 3-2. Na de 1-1 in sets wonnen beide teams eens et met 25-23. Roeselare maakte daarmee gelijk, maar moest in de tiebreak afhaken. Die ging met 15-6 naar Menen. Stijn van Schie scoorde 15 keer voor Roeselare, Michel Ahyi kwam niet in actie.

Maaseik behaalde een 1-3 zege bij Leuven, dat de eerste set met 25-18 won maar daarna drie keer met de score onder de twintig bleef (18, 12, 17).

• 01> Roeselare 11-26
  • 02> Menen 10-20
  • 03> Maaseik 10-20
  • 04> Aalst 11-20
  • 05> Leuven 10-14
  • 06> VDK Gent 11-11
  • 07> Achel 9-11
  • 08> Waremme 10-4