Belangrijke zege voor team Merle Baasdam

VoV, 04-04-2021. 6:46 uur Hermes Oostende heeft tegen Antwerp een belangrijke 3-1 zege behaald. Via de setstanden 19-25, 27-25, 25-21 en 25-11. Beide teams willen zich via een vijfde plaats kwalificeren voor een Europees toernooi.

Het ging aanvankelijk gelijk op tot aan de 7-7 tussenstand in de eerste set, daarna speelde de foutenlast de thuisploeg parten en werd na 10-18 met 19-25 verloren. Met een geweldige serie opslagen kon Antwerp in de tweede set een 7-4 achterstand omdraaien naar een 7-13 voorsprong. De spanning kwam met de inhaalrace van Oostende terug toen bij 20-20 de gelijke stand op de borden stond. De 23-22 werd 23-24.  Antwerp had de 0-2 voor het grijpen, maar tastte mis. De 1-1 kwam via 27-25 op het scorebord.

De setzege gaf Oostende de energie om in de volgende set stevig door te gaan. Merle Baasdam nam haar ploeg aan de hand, ze scoorde totaal 20 punten, en via 10-7, 18-14 en 22-16 werd de derde set met 25-21 gewonnen. Daarna was het over en uit voor de bezoekers. Oostende nam een 7-0 voorsprong in de vierde set, waarin Loladina Zwaanswijk, ze scoorde totaal 17 keer, ook een stevige bijdrage in de score leverde. Na de 21-8 kon Antwerp toch nog voorbij de tien puntengrens komen. Oostende won met 25-11.

Hermes staat nu op een gedeelde 5de plaats samen met Charleroi, dat aanstaande zaterdag de tegenstander is. Eerste speelt Oostende midweeks nog tegen Michelbeke.

Jaraco LVL ladies Volleys Tilburg kon het thuis niet bolwerken tegen VDK Gent, dat met een dik verdiende 0-3 via de setstanden 22-25, 21-25 en 14-25 in de tas aan de thuisreis kon beginnen. Kirsten Bröring scoorde 10 keer voor LVL, Laura Overwater kwam tot 6 punten.  LVL staat met 29 punten uit 13 wedstrijden op de derde plaats.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. verslag van Filip Rossel, Oostende. Foto Cofre Fotografie.