Vizier op volleybal

 

Maaseik deelt eerste tik uit in play-offs

VoV, 04-04-2021. 6:51 uur. Maaseik heeft in de eerste wedstrijd in de play-offs om de landstitel n Belgiƫ een stevige tik uitgedeeld aan de eeuwige concurrent Roeselare. De ploeg van Jelte Maan en Just Dronkers won uit met 1-3 via de setstanden 21-25, 25-22, 22-25 en 17-25. Roeselare was op alle onderdelen de mindere.

Roeselare had het eerste thuisvoordeel omdat het als eerste, via een zege op Maaseik, in de Champions Final 4 was geƫindigd, maar dit thuisvoordeel werd niet benut. De bezoekers verloren in het reguliere seizoen uit bij Roeselare en ook in de bekerfinale tussen deze twee was Roeselare de sterkste geweest. Met veel servedruk gedurende de hele wedstrijd trok Maaseik echter nu de zege over de streep.

Jelte Maan scoorde 9 keer bij Maaseik, Just Dronkers had 37 positieve servepass acties. Bij Roeselare hadden Ahyi en van Schie allebei twee invalbeurten, Ahyi scoorde daarin 1 keer.

Woensdag heeft Roeselare al de kans om revanche te nemen. Dan heeft Maaseik wel het thuisvoordeel en kan bij winst een zege van de titel komen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV