Tessa Polder wint van Nynke Oud

VoV, 04-04-2021. 6:55 uur. In Frankrijk heeft de ploeg van Tessa Polder middels een 3-1 zege op Chamalières van Nynke Oud zich met ruime voorsprong aan kop van de ranglijst gehandhaafd.

In de tweede set konden de gasten met 16-25 de verloren eerste set (25-21) ongedaan maken. Daarna kende koploper Mulhouse geen pardon meer net de bezoekers en met 25-16 en 25-8 herstelden ze de rangorde binnen de lijnen.

Tessa Polder stond bij Mulhouse de eerste twee sets in de basis, ze scoorde 2 keer. Nynke Oud stond bij Chamalières de hele wedstrijd op spelverdeling, zij scoorde ook 2 keer.

Verder won Saint Raphael, dat zonder Lynn Blenckers aantrad, thuis met 3-0 van Mougins.

Mulhouse staat op 24-65, Saint Raphael is tiende met 24-32 en Chamalières staat 12de met 24-29. Paris St. Cloud van Paula Boonstra vs. Cannes werd uitgesteld.

Bij de mannen in de B-Ligue is Nancy van Fabian Plak er niet in geslaagd om tot de finale door te dringen. Zij verloren uit bij Plessis Robinson ook het tweede duel in de best of three serie. Na de 24-26 in de eerste set maakte de thuisploeg met 25-19, 25-22 en 25-21 een eind aan de illusies van Nancy om via een derde duel alsnog de finale te halen.

gh @ Vizier op Volleybal.  Foto Chamalières.