Belangrijke zege voor VC Zwolle in Meijel.

VoV, 30-01-2023. 3:17 uur. VC Zwolle heeft in Meijel tegen Peelpush een belangrijke zege behaald voor wat betreft de strijd om een van de twee nog resterende tickets voor de kampioenspoule. Tegenstander Peelpush was en is ook nog in de race voor een van die startbewijzen, maar is door deze nederlaag en het nog af te werken programma (o.a. VV Utrecht en Sliedrecht Sport) minder favoriet geworden.

VC Zwolle, met de nieuwe aanwinst spelverdeelster Charlot Vellener in de selectie, won met 0-3 via de setstanden 22-25, 16-25  en 21-25.  Peelpush nam in de eerste set een 15-12 voorsprong, bij 15-15 had Zwolle deze achterstand weggewerkt waarna teams tot 17-17 gelijk opliepen in de score. Peelpush sloeg het gaatje naar 22-19, maar kreeg na de side out voor 22-20 geen grip op de opslagen van Zwolle. Met vijf punten op rij pakten ze de 22-25 zege voor de 0-1 stand.

In set twee nam Zwolle na 4-4 een 4-9 voorsprong en hield het verschil van vijf punten vast tot aan 16-21, waarna ze met een serie van vier de set uitmaakten. En in de derde set kon Peelpush een aantal keren een achterstand wegwerken (4-8 werd 11-11 en 14-13), maar in de eindfase van de set was Zwolle weer effectiever. Van 16-17 maakten ze 16-20 en 21-25.

De stand rond de scheidslijn voor de zesde plaats is nu:

• 05> VC Zwolle 16-22
  • 06> Sudosa-Desto 16-22
  • 07> Voltena 14-17
  • 08> Peelpush 14-16.

Zwolle had met 43 om 47 punten de betere eigen score, die vooral aanvallend (33 om 40 eigen punten) tot stand kwam. De aanvallende foutenlast van Peelpush (15 om 4 directe punten voor de tegenstander) maakte verder het verschil. Susan Schut van VC Zwolle werd met 13 punten de topscorer. Wies Smit kwam voor Peelpush tot 10 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.