Winst zonder setverlies voor Lycurgus en VC Limax

VoV, 30-01-2023. 3:23 uur. Gisteren konden de thuisspelende favorieten voor de winst Lycurgus en VC Limax hun wedstrijden tegen TTP en VCN in drie sets voor zich beslissen. Door deze zeges is de stand in het linker rijtje, dat de kampioenspoule gaat vormen, nu:

• 01> VC Limax 20-48
  • 02> SSS 19-47
  • 03> Dynamo 19-44
  • 04> Lycurgus 19-44
  • 05> Orion 19-43
  • 06> Sliedrecht Sport 19-29.

VC  Limax won via de setstanden 26-24, 25-22 en 25-20. In de eerste set kwam TTP van een 24-21 achterstand terug naar 24-24 voordat het capituleerde. In set twee wisten de gasten een aantal keren een geringe achterstand weg te werken en het verschil bij het begin van de big points (21-17) terug te brengen naar één puntje bij 23-22. Twee rake klappen betekenden setwinst voor VC Limax. In de laatste doorgang liep de thuisploeg via 13-9 en 13-12 uit naar 17-12. De 23-16 resulteerde niet veel later in 25-20 setwinst.

Bij VC Limax werd Ryan Poole met 15 punten de topscorer. Siebe Korenblek van TTP maakte de meeste punten (12) voor de bezoekers. Aces en blokpunten (19 om 8) maakten het verschil.

In Groningen kwam Lycurgus tegen hekkensluiter VCN niet in de problemen. In het Alfa-college Sportcentrum werd het gistermiddag 3-0 via de setstanden 25-20, 25-20 en 25-17.

Uitgangspunt voor de Groningers was om tegen de formatie die volgend jaar niet terugkeert in de Eredivisie, omdat het te lastig is om aan alle licentievoorwaarden te voldoen, met 3-0 te winnen zonder noemenswaardige problemen. Dat lukte, zonder overigens groots te spelen, vrij eenvoudig. Maarten Bartels groeide uit tot man van de wedstrijd. De passer-loper noteerde vijftien punten.

Lycurgus pakte de eerste set na een gelijk opgaande score tot 19-18. De 22-18 werd nog 22-20, waarop drie punten op rij de set beslisten. In set twee maakte de serie van 15-15 naar 21-15 het verschil en stond aan de basis voor de 25-20 setzege. En in set drie kwam Lycurgus na 9-4 en 15-10 met 20-17 voor. Een handvol punten maakte daarna de set- en wedstrijdwinst perfect.

Bij VCN werd Sharif Gabriel met 6 punten topscorer. Lycurgus maakte het verschil in de eigen score (60 om 31 punten) via meer aces (3), meer aanvallende punten (17) en meer blokpunten (9).