België in halve finale EK U19 (v)

000BelgiëBlij

VoV, 02-09-2016. 6:08 uur. De Belgische meidenploeg van U19 heeft zich middels een 3-0 zege op Frankrijk voor de halve finale van het EK U19 geplaatst. Daarin moeten ze het zaterdag opnemen tegen Rusland, dat poulewinnaar in groep 2 werd, dit ondanks de nederlaag gisteren tegen Servië. Het was niet makkelijk voor de Belgische talenten,  maar uiteindelijk bereikten de Young Yellow Tigers via de setzeges 25-22, 25-23 en 27-25 de halve eindstrijd. De andere halve finale gaat tussen Turkije en Servië.

België nam vlot afstand in de eerste set, maar Frankrijk had bij 18-18 de achterstand weggewerkt. Blok en serve maakten vervolgens het verschil. In de tweede set boog België een 10-13 naar 16-15 om. Bij 21-23 was er opnieuw Frans voordeel,  dat met een serie van vier punten op rij ongedaan werd gemaakt.

Frankrijk was zo goed als verslagen bij 17-12 in de derde set, maar bleek toch uiterst taai, mede omdat de Belgische junioren last van de zenuwen begonnen te krijgen. De setpoints tegen bij 22-24 werden ongedaan gemaakt, waarna de set- en wedstrijdwinst toch nog gevierd kon worden.

Justin D’hondt en Manon Stragier scoorden beiden 14 keer voor België, Lisa Jeanpierre maakte hetzelfde aantal voor Frankrijk.

De eindstand in poule 1: 1> Turkije 5-14; 2> België 4-10; 3> Slowakije 3-9; 4> Bulgarije 2-7; 5> Frankrijk 1-4 en 6> Kroatië 0-1.

*gewonnen wedstrijden en behaalde punten bepalen de stand.

Wereldkampioen Italië zag zich de weg naar de halve finales verspert door Servië, dat het nog ongeslagen Rusland met 1-3 terugwees. In de openingsset konden de Russische talenten, die al zeker waren van de halve finale,  nog een 23-24 achterstand in setwinst omzetten, maar daarna trokken ze drie keer aan het koste eind. Met 21-25, 16-25 en 23-25 verzekerde Servië zich van de tweede plek in de poule. Ze spelen zaterdag tegen Turkije.

De eindstand in poule 2:  1> Rusland 4-12; 2> Servië 4-11 (sets 13/6) ; 3> Italië 4-11 (sets 13/7);  4> Duitsland 2-7; 5> Hongarije 1-2 en 6> Wit-Rusland 0-2.

Italië, Duitsland, Slowakije en Bulgarije, de nummers drie en vier van de beide poules, spelen de plaatsingswedstrijden voor de posities vijf tot en met acht van dit EK.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV. België blij.