België: Winst voor Maaseik en Roeselare

VoV, 05-11-2020. 6:38 uur. Gisteravond werd in de Belgische EuroMillions League bij de mannen de uitgestelde eerste speelronde van het seizoen 2020-2021 afgewerkt, in verband met het ‘corona-uitstel’ van eerder als vierde wedstrijd van het huidige seizoen.

Knack Roeselare won met 1-3 bij Tectum Achel, Maaseik was in de Steengoed Arena met 3-1 de baas over VDK Gent, Leuven won thuis met 3-1 van Menen en Lindemans Aalst ging met een 2-3 zege bij Waremme weg.

Dit leverde na vier wedstrijden de volgende stand op: 1> Roeselare 11 punten, 2> Maaseik 10, 3> Menen 7, 4> Leuven 6, 5> Aalst 6, 6> Gent 3, 7> Waremme 1 en 8> Achel ook 1. Met de aantekening dat Menen en Waremme een wedstrijd minder speelden.

Knack Roeselare pakte een hele ruime 10-25 in de eerste set, verloor de tweede daarna met 25-22, won opnieuw heel overtuigend in de derde (12-25) en sloot met 22-25 af. Bij de thuisploeg scoorde Tim Smit 2 keer, Thomas Koelewijn maakte er 6, Rik van Solkema kwam niet in actie en Dion Verweij kreeg twee keer een invalbeurt achter zijn naam. Michiel Ahyi had bij Roeselare ook twee invalbeurten. De eigen score van 49 om 80 punten zegt alles over de krachtsverhoudingen binnen de lijnen.

Greenyard Maaseik won met 3-1 van VDK Gent, dat met Jente de Vries de topscorer van de partij in de gelederen had. Hij maakte er 23, zijn collega Chris Ogink scoorde 7 keer. Maar het was niet voldoende voor de winst.

De eerste set pakte Gent met 24-26, na 22-24 en 24-24. In de vierde lukte het net niet de tiebreak af te dwingen Just Dronkers verkeek zich op een opslag langs de lijn, 21-20. Martinez scoorde dan de 23-22 en hield zijn ploeg overeind. Met een blok van Thys kwam Maaseik bij 24-22, maar Jelte Maan (totaal 11 punten) miste zijn opslag 24-23. Ogink sloeg tenslotte zijn opslag buiten en daarmee ging matchwinst met 25-23 naar de thuisploeg. In de tweede en derde set hadden ze de o-1 achterstand via 25-15 en 25-21 naar 2-1 getild.

Waremme wist het eerste puntje van het seizoen bij te schrijven via de 2-3 nederlaag tegen Aalst. Met name na de tweede set en de 1-1 stand (22-25, 25-20) was het spannend met setstanden 26-24, 24-26 en 19-21. In de derde en vierde set stond Aalst beide keren op 23-24, daarvan konden ze alleen de vierde met succes afsluiten. Waremme kreeg vier keer (14-13, 15-14, 16-15 en 19-18) de kans om de wedstrijd voor zich te beslissen, met een serie van drie punten gooide Aalst de deur na 19-18 in het slot.  Rutger Zoodsma scoorde 15 keer voor Waremme, Twan Wiltenburg maakte tijdens een invalbeurt 1 punt voor Aalst.

Menen leed bij Leuven een 3-1 nederlaag. Na de 1-1 stand in sets (19-25, 25-22) konden de gasten in de derde set vijf keer een setpoint ongedaan maken en hadden zelf één keer de gelegenheid om de tweede setwinst van de partij bij te schrijven. Leuven won de set met 31-29 en boekte de volle buit via 25-20 in de vierde set.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Jelte Maan.