Doordeweeks in Italië, Turkije en Zwitserland

VoV, 05-11-2020. 7:00 uur. Van de midweekse wedstrijden in Italië bij de dames werden Perugia vs. Novara, Trentino vs. Monza en Busto Arsizio vs. Chieri uitgesteld i.v.m. corona, de duels Bergamo vs. Conegliano en Casalmaggiore vs. Brescia gingen wel door.

Conegliano onderstreepte de koppositie van de ranglijst nog maar weer eens met de negende zege op rij hetgeen hun subtotaal op 27 punten bracht. Ze staan er inmiddels 11 voor op Scandicci (8-16) en 12 op Chieri (7-15). Ook Bergamo had weinig in te brengen tegen de koploper en ging via 14-25, 19-25 en 17-25 met 0-3 ten onder. De eigen score van 26 om 63 (aanval 23 om 46, aces 1 om 4 en blok 2 om 13) spreekt boekdelen en behoeft weinig toelichting. Robin de Kruijf nam 8 punten voor haar rekening, Egonu was 19 keer succesvol.

Brescia van Marrit Jasper (nr. 18) kon een 1-2 voorsprong in sets bij Casalmaggiore niet winnend naar de finish brengen. Ondanks dat de eerste drie sets (25-21, 22-25, 20-25) de foutenlast bij de gasten hoog was (10, 9 en 10 scores voor de tegenstander per set vs. totaal 17 kadootjes van Casalmaggiore) wisten ze deze wel twee keer winnend af te sluiten. Geheel in tegenstelling daarmee waren de vierde en vijfde set, die met 25-15 en 15-9 verloren gingen. In die sets was de foutenlast met 3 en 1 scores voor Casalmaggiore laag, maar bleven de eigen punten ver achter, met verlies tot gevolg.

Marrit Jasper, vier sets in de basis, invalbeurt in de tiebreak, scoorde totaal 19 punten en werd daarmee topscorer bij Brescia. Haar ploeg staat nu met 5 punten uit 8 wedstrijden op de 11de plaats.

In Turkije kwam Ziraat Bankasi van Wouter ter Maat en Maarten van Garderen na een periode in corona quarantaine en dus zonder wedstrijden gisteravond weer voor het eerst in actie. Tegenstander Afyon Bld werd met 3-1 verslagen. De eerste en derde set leverden met twee keer 25-23 nipte winst op, de tweede set werd met 20-25 verloren, de vierde bracht via een ruime 25-17 de wedstrijdwinst. Wouter ter Maat liet 22 punten noteren, Maarten van Garderen, die 3 sets in de basis stond, totaal 9. Ziraat Bankasi staat 10de met 12 punten uit 7 wedstrijden. Fenerbahce is met 12-30 koploper.

Afgelopen dinsdag speelde bij de dames Aydin van Maret Grothues uit tegen Sariyer en won de vierde wedstrijd op rij. Het werd 1-3 via de setstanden 19-25, 25-23, 18-25 en 23-25. Met name aan het net (58 om 71 punten voor aanval en blok) was Aydin de sterkere ploeg. Van de totaal score kwamen er 16 op naam van Grothues en 18 op naam van Meryem Boz. Aydin staat met 14-23 nu op de vijfde plaats, koploper is VakifBank met 12-35.

In Zwitserland gaf Anna Mebus zich gisteravond alvast een vervroegd verjaardagscadeautje voor haar 21ste verjaardag, die ze vandaag viert.  In het thuisduel met Franches Montagnes leidde ze haar ploeg Düdingen in de eerste twee sets naar een overtuigende 2-0 voorsprong (25-9 en 25-11), waarna haar collega spelverdeelster het overnam en via 25-19 voor de 3-0 zege zorgde. Anna Mebus scoorde 3 keer, haar ploeg staat met 5-13 op de tweede plaats. Koploper is Pfeffingen met 5-15.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s.