Stuttgart met Lohuis te sterk voor Dresden

VoV, 04-11-2020. 22:36 uur. De wedstrijd SC Dresden vs. MTV Stuttgart in de Bundesliga bij de dames is een klassieker, beide teams doen al jaren mee in de top en waren in het verleden al menig keer elkaars tegenstander als er een titel op het spel stond. Zover was het vanavond nog niet, Stuttgart stond vierde met 2-6, Dresden derde met 4-9. Het was het eerste ‘Geisterspiel’ van deze twee teams, vanwege corona waren er geen toeschouwers.

De Nederlandse inbreng kwam van de midspeelster Juliët Lohuis bij Stuttgart, Hester Jasper was wegens een knieblessure, waaraan ze waarschijnlijk geopereerd moet worden, afwezig.

In de openingsset pakte Stuttgart het initiatief meteen na de eerste opslag en liep uit naar 4-7. Het verschil van drie à vier punten konden ze tot aan een 13-18 tussenstand vasthouden, toen volgde een lange serie van Dresden, die eerst de achterstand ongedaan maakte (18-18) en vervolgens voor een 22-18 voorsprong zorgde. Stuttgart herpakte zich bij 23-19 en sloeg zich uit bijna verloren positie terug in de wedstrijd. Bij 23-23 was er evenwicht, bij 24-23 kreeg Dresden het eerste setpoint, dat echter niet verzilverd werd. Er volgden over en weer setpoints tot aan 30-31. Het vijfde verzilverde Stuttgart voor de 30-32 setzege.

SC Dresden kwam in de tweede set beter uit de startblokken (7-3), ging met 8-6 de eerste technische time out in en behield een drietal punten voorsprong tot aan 13-10. Stuttgart maakte gelijk (13-13), maar keek op de side out ook vlot weer tegen een achterstand van twee punten aan. (16-14, 18-16 time out Stuttgart, 20-18).  Bij 21-21 ging Dresden naar de zijlijn. Stuttgart scoorde als eerste na de time out (21-22), Dresden maakte gelijk en op de side out pakte Stuttgart weer één punt voor (22-24, waarna ze meteen het eerste setpoint voor de 22-25 setzege en de 0-2 stand verzilverden. Een domper voor Dresden, dat de hele set tot aan 21-20 op voorsprong had gestaan.

Bij een achterstand van 2-4 in de derde set ging Dresden al de time out in. Zonder direct resultaat, het verschil van twee punten op de side out bleef tot aan 7-9, waarop Stuttgart met een dubbele score de thuisploeg bij 7-11 nogmaals in de time out dwong. Dit had niet het gewenste resultaat en pas bij 7-13 kon Dresden de serie stoppen. Bij de tweede technische time out op 10-16 had Stuttgart alle troeven in de handen om de wedstrijd met 0-3 af te maken. En die troeven speelden ze uit, Na 12-20 kwam Dresden nog op 15-20 (time out Stuttgart), maar het verschil was te groot om een vierde set af te dwingen. Via 17-22 pakte Stuttgart de setwinst met 18-25.

Beide teams hadden een eigen score van 54 om 54, die tot stand kwam via aanval 41 om 42, aces 4 om 4 en blokpunten 9 om 8. De foutenlast gaf de doorslag, die bedroeg 28 om 16. Juliët Lohuis scoorde 4 keer, topscorer en MVP bij Stuttgart werd Krystal Rivers met 18 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.