Belgische Beker: Antwerpen vs Roeselare

vlagBelgieRSZTopvolley Antwerpen heeft zichzelf een mooi kerstcadeau gegeven. Gisteravond versloegen ze middels de golden set Noliko Maaseik, de topfavoriet voor een plaats in de finale van de Belgische Beker. Op 14 februari aanstaande nemen ze het op tegen Knack Roeselare, dat Asse – Lennik de weg versperde naar de laatste twee.

Na de 3-1 uitnederlaag bij Noliko Maaseik lag de druk om nu met 3-0 of 3-1 te winnen bij Topvolley Antwerpen. Dan pas kon in een golden set voor het ticket voor de finale gaan. Dat was geen makkelijke opgave. Maaseik met Maan, Bontje en Jorna was de favoriet, gezien ook de huidige stand in de competitie.

Na de 2-0 in sets voorsprong voor Antwerpen via 25-18 en 25-21 konden de gasten in de derde set wat terug doen. De serve druk verdween bij Antwerpen, waarvan Maaseik met 20-25 profiteerde. Bij een 5-9 stand in de vierde set leken ze op weg naar de finale, Antwerpen kon via de veel scorende Cox echter het blad nog keren en dwong via 25-19 een golden set af.

Vanaf het begin van de golden set moesten ze in de achtervolging en bij 10-12 zag het er helemaal niet goed uit voor de thuisploeg. Ze knokten zich naar 14-13 en met een blokpunt pakten ze daarna het finale ticket.

Jelte Maan scoorde 18 keer, Rob Bontje kwam tot 3 treffers en libero Gijs Jorna werd met de opslag gemeden. Hij hoefde maar 19 keer in actie te komen.

Bij Knack Roeselare vs Asse Lennik was de opdracht voor de bezoekers duidelijk. Ze moesten minimaal met dezelfde cijfers winnen als vorige week zaterdag (1-3) om een golden set te kunnen spelen.  Die winst zorgde wel voor een boost aan vertrouwen,  de wetenschap dat Asse Lennik kon winnen en dat Roeselare twee sets moest pakken zette beide partijen op scherp.

Robin Overbeeke kwam afgelopen zaterdag niet in actie, hij is geblesseerd uit vorig seizoen gekomen en om hem fysiek te sparen werd afgesproken dat hij niet alle wedstrijden zou spelen.  Gisteravond was hij wel van de partij, net als Robbert Andringa en Dirk Sparidans.

In de eerste cruciale set was de thuisploeg met 25-20 de beste, daarna bracht Asse Lennik de spanning terug door de tweede met 24-26 voor zich te beslissen. Het ticket voor de finale lag in de derde set klaar voor Roeselare, aan de bezoekers de taak om de beslissing nog verder uit te stellen. Dat lukte Asse Lennik niet, de derde set ging met 25-15 naar Roeselare, en daarmee was de weg naar de finale van de Belgische Beker geëffend. Dat de vierde set in 25-21 eindigde, deed er verder niet meer toe.

Joppe Paulides scoorde 11 keer, Robin Overbeeke kwam tot 6 treffers, Robbert Andringa wist 2 keer de vloer te vinden. Dirk Sparidans kreeg 20 keer een opslag van de tegenpartij te verwerken.