Winst met nare bijsmaak voor Taurus D2

TaurusD2teamfoteo2015rsz

Na de broodnodige overwinning op NVC, stond direct de volgende belangrijke pot op het programma. Afgelopen zaterdag mochten we het opnemen tegen Zaanstad D2, een directe concurrent in de strijd om degradatie te voorkomen. Met goede moed werd afgereisd naar het verre Zaandam.

Na een korte geschiedenisles in de voorbespreking, betraden wij het veld met het Franse volkslied in ons achterhoofd. Er werd fel warmgedraaid en fel begonnen aan de eerste set, maar helaas wel wat rommelig. Aan beide kanten werden fouten gemaakt, wat na een hoop heen en weer gepingel uiteindelijk de setwinst voor Zaanstad opleverde met 25-17.

Met de koppies weer op scherp lag de foutenlast in de tweede set beduidend lager en werd er met vlagen sterk volleybal laten zien. Halverwege de set ging het helaas goed mis. Een wat te verre en scherpe set-up, een gedreven passer/loper die het punt niet van plan was cadeau te geven en dat gecombineerd een hele nare botsing tussen een voet en een paal, bezorgde Daphne (in)gescheurde enkelbanden. Behoorlijk ontzet maar daardoor nog meer geprikkeld om te winnen, werd  onder leiding van de energie van Mira de tweede set binnengehaald met 19-25.

De derde set lieten we een duidelijk stijgende lijn zien in ons volleybalspel. Met gelegenheidslibero Emma kon Leonie al haar aanvallers bedienen. Na twee discutabele beslissingen en een daardoor opgewonden coach, konden we dankzij een rode kaart halverwege de set een gratis puntje bijschrijven. Met meerdere kill  – blocks van Vera werd de set eenvoudig uitgespeeld; 17-25.

Na een flinke voorsprong te pakken in het begin van de vierde set, was er enige vermoeidheid en daarmee rommeligheid te bespeuren en wist Zaanstad zich knap terug te vechten. Gelukkig wist Tanya een aantal mooie ballen te scoren en op 18-23 mocht Elle het uitserveren. Dankzij een ace en een blok was de overwinning met 19-25 voor ons.

“Zo voor de winterstop een belangrijke wedstrijd om richting de middenmoot te kruipen. Verliezen was geen optie, al duurde het even voor we op gang kwamen. Het pijnlijke verlies van Daphne maakte wel wat los bij ons. Hopelijk hersteld ze snel, want als aanvoerster is ze van grote waarde voor dit team!

Nu even rust om de eerste seizoenshelft te verwerken en dan vol gas naar deel 2. Daar worden de plekken echt verdeeld en we willen nog verder omhoog op de ranglijst! Maar voor nu de complimenten aan het team, voor de meeste zonder ervaring ingestapt en nu al zoveel wijzer geworden. Dat kan alleen nog maar beter worden!” aldus Joris.

Met 8 punten uit de laatste twee wedstrijden kunnen we met opgeheven hoofd de vakantie in. De meeste meiden zijn nog te bewonderen op het toptoernooi in Heino en op het NOJK op 2 januari in Den Haag. Op zaterdag 9 januari gaan we als team weer van start tegen VollinGo, om 19.00 uur in Gouda. Eens zien of we dan al stiekem iets meer naar boven kunnen gaan kijken.

(Wedstrijdverslag van Mark Hakhof, assistent trainer/coach Taurus Dames2)