Belgische titel voor Paula Boonstra

VoV, 28-04-2019. 6:00 uur. Hermes Volley Oostende van Fanny Lafeber en Lynn Blenckers was in de reguliere competitie en de kampioenspoule steeds de beste, maar nu het in de play – offs om de hoofdprijs van het seizoen ging grepen ze drie keer achter elkaar naast een wedstrijdzege tegen Asterix Avo, dat zich opnieuw kampioen van België mag noemen.

Paula Boonstra was in de eerste set goed op dreef voor de bezoekers met zes gescoorde punten, waarmee ze onder andere een 6-3 achterstand ongedaan maakte. Asterix sloeg toe nadat ze nij 10-10 op gelijke hoogte waren gekomen. Via 12-16 en 17-21 werd de 22-25 wisnt gepakt.

Hermes had in set twee opnieuw de betere start (6-3, 8-5).  In het middendeel wisselden de teams elkaar aan de leididng af (9-10, 18-17). Met een machtige serveserie  van Van Avermaet werd de set ineens uitgemaakt voor 18-25,  met Celine van Gestel als de topscorer met een totaal van 8 punten.

Hermes knokte zich in set drie naar 4-0 en 7-2. Boonstra en van Avermaet brachten Asterix terug naar 10-7, maar in deze set was Hermes Volley niet af te stoppen. Ze stoomden door naar 16-10 en 22-12 om de set met 25-17 winnend af te sluiten.

Asterix was in de vierde set bij 9-13 hard op weg naar de titel, maar mede door scores van Lafeber en Blenckers werd de stand bij 17-17 weer gelijk en was er bij de thuisploeg hoop op een verlenging, van de wedstrijd en de play – off serie. Maar in het laatste deel van de set had Asterix het blok goed staan en liep uit naar 18-24. Met een ace maakte Celine van Gestel de set en de wedstrijd af, en haalde daarmee de titel weer naar Asterix.

Fanny Lafeber scoorde 9 keer voor Hermes, haar collega Lynn Blenckers maakte er 5. Paula Boonstra liet 16 punten noteren, Celine van Gestel werd met 18 treffers de topsorer van de partij.

Maaseik wint bij Roeselare

Bij de mannen werd de eerste play off wedstrijd tussen Roeselare en Maaseik gisteren gespeeld. Het werd een vijfsetter waarbij na vier sets steeds de verliezende partij 21 punten op het scorebord had staan. Roeselare kon de stand in de viede set daarme op 2-2 brengen. De tiebreak werd met 18-20 in het voordeel van Maaseik beslist.

Jelte Maan scoorde 19 keer en werd 55 (!) keer door Roeselare met hun totaal 111 opslagen gezocht. Maar 3 keer ging het bij Maan mis. Daarnaast serveerde hij ook nog 16 punten bij elkaar. Libero Just Dronkers moest 21 keer op de serve van de tegenpartij handelend optreden. Op de eigen score had Maaseik aanvallend (59/63) en serverend (5/8 aces) voordeel. Blokkerend werd het 17/15.