Van Rekom wint nipt van Overbeeke

VoV, 28-04-2019. 6:30 uur. In de halve finale van de play – offs in Frankrijk heeft VB Tours met 2-3 bij Nice gewonnen en zich zo naar een prima uitgangspositie geslagen voor het bereiken van de finale. Met mogelijk nog twee thuiswedstrijden voor de boeg (2 mei en eventueel 3 mei) hebben ze aan nog één zege voldoende om finalist te worden

Nice met een scorende hoofdrol voor Robin Overbeeke, hij werd met 29 punten topscorer,  kwam met 2-0 voor via twee keer een nipte 25-23. Set twee na een 19-21 achterstand. Tours pakte de derde set met 23-25 en wist ook de vierde voor zich te beslissen met 22-25. Beide keren hadden ze bij begin van de big points een puntje voorsprong. De tiebreak ging met 14-16 naar de bezoekers.

Floris van Rekom scoorde 7 keer voor Tours, in totalen had Nice 2 punten voordeel op de eigen score (80 / 78) en 5 punten nadeel op de foutenlast (34 / 29), waar met name de aanvallende fouten de doorslag gaven.