Beliën en Buijs verliezen, Slöetjes wint

VoV, 04-12-2017. 15:18 uur. In de Turkse competitie waren de Nederlandse speelsters afgelopen weekend scorend goed  op dreef. Anne Buijs maakte 20 punten, Lonneke Slöetjes en Yvon Beliën scoorden er beide 19, voor midspeelster Beliën een heel mooi aantal. Jammer genoeg was het voor Buijs en Beliën niet voldoende om er mee te winnen. Hun ploegen leden een 3-1 en 2-3 nederlaag, voor Slöetjes was er winst in drie sets met VakifBank.

Yvon Beliën speelde met Bursa thuis tegen Eczacibasi Vitra Istanbul, een van de Turkse grootmachten in het volleybal, waar onder andere Tijana Boskovic en Jordan Larson onder contract staan. Het werd een 2-3 nederlaag voor de gastheren, de eerste en derde set werden met 25-23 gewonnen, de andere met 18-25, 21-25 en 12-15 verloren.  De 19 scores van Beliën  wogen niet op tegen de 30 van Boskovic en de 21 van Rachel Adams.

In de tweede en vierde set was Eczacibasi Vitra een maatje te groot getuige de tussenstanden 9-16 en 13-21 in de tweede en de 7-16 en 15-21 in de vierde set. In de eerste scoorde Yvon Beliën het winnende punt, in de derde kon haar ploeg de 24-20 net in winst omzetten. Na 12-13 in de tiebreak maakten Boskovic en Adams de laatste punten voor Eczacibasi Vitra.

Anne Buijs verloor met Nilüfer met 3-1 bij Kameroglu. Na de 25-23 kon Nilüfer via 18-25 gelijkmaken, maar dat lukte na de 2-1 achterstand (25-18) niet meer. Met 25-17 ging ook de vierde set naar de tegenstander.

Het slechte begin (8-1, 13-4 en 18-10) had de ploeg van Anne bijna nog ongedaan gemaakt, maar dichterbij dan 24-23 kwamen ze niet.  In de tweede set kon haar ploeg na 18-20 doordrukken en met een serie van vijf punten de winst pakken. In de derde set verloor Nilüfer na de 10-11 stand de aansluiting en kwam met 17-12 en 21-13 achter, waarop verlies volgde. In de vierde set eenzelfde beeld, na de 12-11 werd het 16-11 en 20-13.

Lonneke Slöetjes won met VakifBank met 0-3 (17, 17, 22) uit bij Seramiksan. De 58 om 35 score van de eigen punten geven wel aan dat het veelal een éénrichting verkeer was. Slöetjes scoorde in de eerste set na 16-18 zes keer achter elkaar en bracht de stand op 17-24. In de tweede set ging het via 0-4, 5-13 en 10-19 ook heel vlot naar de setwinst. En in de laatste set ging het tot 21-21 gelijk op, waarna rake klappen van Slöetjes voor 21-24 en 22-25 zorgden en Vakifbank de 0-3 winst opleverde.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto FIVB.