Drie op een rij voor Volley Tilburg H1

VoV, 04-12-2017. 15:50 uur.  Volley Tilburg heeft zaterdag in T Kwadraat een streep gezet door de aangekondigde sprong van Webton naar het linkerrijtje. De mannen uit Hengelo werden met een 3-1 nederlaag teruggestuurd  naar het hoge noorden (of verre oosten). Dat gebeurde opnieuw zonder Lucas Vermeulen en Niki Samardzic.

De laatste set was een ware thriller, waarin Tilburg in de slotfase een 19-22 achterstand omboog in een 29-27 setwinst. Met dank aan twee prima servicebeurten van ons 15-jarig aanstormend talent Daan Smulders. Overige sets: 25-20, 25-22 en 15-25. Met een absolute hoofdrol voor Martijn van Eerd (opnieuw) en libero Roland “nico” Lucassen.

Set 1 had Volley Tilburg vanaf het begin een kleine voorsprong. In de slotfase werd die uitgebouwd door een prima servicebeurten van David “fufu” Azantinlow en Frank Compagne.  Tilburg werd deze set wel in het zadel geholpen door een groot aantal servicefouten van Webton. Martijn scoorde niet alleen volop met harde klappen van grote hoogte, maar was ook verantwoordelijk voor enkele fraaie kill – blocks.

Set 2 nam een beter serverend Webton in de beginfase een kleine voorsprong. Vanaf 16-16 nam Volley Tilburg het heft weer in handen. Met een fraaie smash van captain Sjors den Dubbelden werd de set afgemaakt. Over set 3 kunnen we kort zijn. Tilburg was het even helemaal kwijt. Ondanks vele wissels in de slotfase kon het tij niet gekeerd worden. Het werd een ware afstraffing.

Set 4 kon Webton de druk volledig op Volley Tilburg houden. De gehele set stonden de Hengeloërs voor, voordat Tilburg vanaf een 19-22 achterstand de rug rechtte. Het was een spectaculaire door Tilburg gewonnen rally met fantastische reddingen van David en Gijs Moonen die de wedstrijd deed kantelen. Dennis van Gool was toen al midden Tim Swaan af komen lossen. B – junior Daan serveerde zoals gezegd heren 1 op een 25-24 voorsprong. Uiteindelijk was het opnieuw Sjors, getergd door laks optreden van de scheidsrechter bij een serie technisch vieze ballen van Webton, die het laatste punt binnensloeg.

gh @ VoV, verslag en foto via Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1.