Vizier op volleybal

 

Clubderby bij VC Velden prooi voor D1

VoV, 04-12-2017. 15:52 uur. De eerste derby van het seizoen 2017-2018 is achter de rug en werd met 0-4 gewonnen door de hoofdmacht van Velden. De eerste drie sets had Dames2 weinig in te brengen, maar set 4 werd een spannende thriller.

In de eerste twee sets waren het een aantal serviceseries aan de kant van D1 waar het reserveteam van Velden geen antwoord op had. Er werd door de dames van het eerste team steeds al vroeg in de set een voorsprong opgebouwd, waardoor D2 de eerste 2 sets alleen maar achter de feiten aan liep. Met twee maal 16-25 stond het 0-2 voor het eerste team.

In set drie ging de stand lange tijd gelijk op. Linda Janssen kwam er al vroeg in voor de pass en maakte vooral aanvallend een aantal mooie punten. Sanne Beurskens die onder druk werd gezet in de passing, speelde een goede wedstrijd. Hierdoor kwam de pass over het algemeen netjes bij de spelverdeling en door een snel spelletje te spelen had de blokkering van het tweede team vaak het nakijken.

Bij een gelijke stand van 18-18 liep D1, door een goede serviceserie, uit naar 18-23. Vervolgens kon het reserveteam nog 2 punten maken, maar werd het uiteindelijk 20-25 en was de winst binnen voor D1. Maar zij wilden meer!

In de vierde en laatste set werd er bij de hoofdmacht met een andere opstelling begonnen, maar ook deze speelsters startte sterk. D1 liep uit naar een 9-13 voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht. Helaas… Door een goede serviceserie van het reserveteam, gingen er 9 punten op rij verloren en stond het ineens 18-13 voor D2.

Deze voorsprong hield het tweede team vast tot 23-18 en 24-20. Met Linda Janssen aan service en libero Michelle Thijssen die alles verdedigde kwam de hoofdmacht puntje voor puntje weer dichterbij en ontstond er een zeer spannende eindfase. Hierin werden zeven  setpunten weggewerkt en met Emmy Janssen en Maud Janssen ‘on fire’ werden de laatste punten binnen geknald en zo was ook het bonuspunt met 29-31 voor VC Velden D1

gh @ VoV, verslag van Ivon Dings, VC Velden Dames 1. Foto Jan van den Noort.