Vizier op volleybal

 

Benauwde 2-3 bekerzege Lycurgus bij Orion

VoV, 11-01-2018. 6:30 uur. Het leek een eenvoudige woensdagavond te worden voor Abiant Lycurgus in de eerste halve finale van het bekertoernooi. In Doetinchem werden de eerste twee sets tegen Seesing Personeel Orion gemakkelijk gewonnen. Een simpele zege lag in het verschiet, maar het werd uiteindelijk een benauwde 2-3 winst via de setstanden 21-25, 17-25, 25-21, 25-19 en 7-15. De return is op woensdag 24 januari om 19.30 uur in het Alfa-college Sportcentrum.

Het was alweer de vierde keer dit seizoen dat beide ploegen elkaar troffen en wederom bleef de landskampioen aan de goede kant van de score. Het verloop van de wedstrijd was omgekeerd aan dat van afgelopen zaterdag toen het in de confrontatie voor de competitie ook 2-3 werd. Toen kwam de ploeg van coach Arjan Taaij terug van een 2-0 achterstand. Nu slaagde de thuisploeg erin om een zelfde achterstand weg te werken. Dat had Abiant Lycurgus grotendeels aan zichzelf te wijten. Ten eerste viel de servedruk weg en dat speelde de thuisploeg in de kaart.

Hierdoor werden de aanvallen van Orion veel dreigender, waardoor het lastiger werd om ook blokkerend overeind te blijven. De controle over de wedstrijd verdween. Orion werd de baas en deed de wedstrijd kantelen. In de noodzakelijk geworden vijfde set eiste een sterk serverende aanvoerder Wytze Kooistra een hoofdrol voor zich op door met een goede servereeks de voorsprong op 9-4 te brengen. Deze marge was ruim voldoende om de zege mee naar Groningen te nemen. Een servefout aan de kant van Orion betekende dat het bij het tweede matchpoint raak was.

Een fotoreportage van deze halve beker finale door Hans van Dijk kunt u bekijken onder de link    https://flic.kr/s/aHskAbrEPe

gh @ VoV, door Theo Sikkema. Foto Hans van Dijk.