Vizier op volleybal

 

Beperkt maar spannend programma in Topdivisie A en B (m)

VoV, 23-02-2024. 6:23 uur.  Een duel staat er in de Topdivisie A bij de mannen gepland. Een kelderduel tussen de nummer laatst en de nummer tien. Olhaco Hoogeveen krijgt SV Dynamo Heren2 op bezoek. Olhaco heeft 12 punten uit 16 wedstrijden, SV Dynamo heeft er 18 uit evenzovele duels.

Half december nam Olhaco via een 1-3 zege de volle buit mee uit Apeldoorn, dat zal vertrouwen geven voor de return, maar aan de andere kant van het net ook revanchegevoelens oproepen. We zullen zien welk gevoel aan het langste eind trekt.

In de B-Divisie is het ‘Donki Sjot’ dag in Tilburg. De thuisploeg leed na een serie goede wedstrijden, waarin 7 punten in drie duels werden bijgeschreven, in het laatste duel een teleurstellende 3-1 nederlaag tegen Skunk. Dat was een forse tegenvaller voor de Tilburgers, die net bezig waren met een opmars in de ranglijst.

Zaterdag spelen ze tegen Donki Sjot en zullen ze niet nogmaals met een tegenvaller geconfronteerd willen worden. In het streven naar een Top 5 plaats zijn drie punten meer dan welkom, Volley Tilburg staat nu achtste met 14-23, De nummer vijf heeft 14-26. Dat is dus zeer zeker nog overbrugbaar, maar dan moet er wel weer gewonnen worden. Maar Donki Sjot zal zich ook niet zomaar aan de kant laten zetten.

Op die vijfde positie staat Peelpush. Zij krijgen hoog bezoek zaterdag, want koploper Sliedrecht Sport H2 komt naar Meijel. Sliedrecht staat op 15-37, Peelpush op 14-26. In Sliedrecht troefde Peelpush de koploper met 1-3 af. Dat zal nog steeds wel een beetje pijn doen bij de nummer één in de stand, zaterdag is dan de gelegenheid om die misstap te corrigeren. Of vanuit Peelpush zicht voor een herhaling te zorgen.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.