Vizier op volleybal

 

Wedstrijden inhalen in de Topdivisies dames

VoV, 23-02-2024. 6:14 uur. In de Topdivisies A en B bij de dames worden een aantal inhaalwedstrijden gespeeld. In de Topdivisie A twee, waarbij VoCASA en Set-Up ’65, die enkele wedstrijden achterlopen, aan de start komen. Vorige week speelden ze tegen elkaar in Nijmegen (3-0 voor VoCASA), nu hebben ze beide een uitwedstrijd.

En gezien de tegenstanders lijkt het dat Set-Up ’65 voor een lichtere opgave staat dan VoCASA. Set-Up reist namelijk naar het Westen om het in Amsterdam op te nemen tegen het nog puntloze en dus nog zonder winst zijnde US Dames2, dat daarmee uiteraard houder van de rode lantaarn is en tevens het hek van de Topdivisie A dichtdoet.

Set-Up ’65 zal niet de eerste ploeg willen zijn die een puntje afstaat aan de hoofdstedelingen, van de andere kant gaat US D2 natuurlijk weer op jacht naar dat eerste puntje. Wie er succes zal hebben? Een ding lijkt wel een zekerheidje, het wordt een latertje voor de ploeg uit Ootmarsum.

VoCASA reist naar het Oosten, naar Borne om precies te zijn, voor hun duel tegen Apollo 8 D2. Dat duel mogen we als een topper betitelen gezien de stand. Apollo 8 D2 is tweede (15-31), VoCASA vijfde (13-27). U kunt dan de consequenties zelf wel berekenen bij elke uitslag. In Borne willen ze uiteraard op 34 punten komen, de gasten gaan voor 30, lijkt heel logisch. En daarmee slaan ze een kloofje naar positie zes, de plaats die dus buiten de boot valst bij promotie naar de Superdivisie.

In de Topdivisie B staan drie wedstrijden gepland.  US Dames 1 speelt de voorwedstrijd voor de tweede selectie, die om 20:00 uur tegen Set-Up speelt. US Dames1 begint om 17:30 uur tegen Donki Sjot. US is de nummer vier op de ranglijst (16-26), Donki Sjot de nummer negen (15-18) en de underdog voor dit duel.

In Tilburg zal Volley Tilburg na de carnavalsbreak de draad van voor die tijd weer willen oppakken. Het jaar 2024 bracht alleen nog maar overwinningen voor Volley Tilburg, dat deed de ploeg van een ruime achterstand op de laatste plaats stijgen naar één puntje verschil met VollinGo, dat voorlaatste staat. Een echte test staat zaterdag op het programma, dan komt Dinto, de nummer drie van de ranglijst op bezoek. Dinto heeft 28 punten. Een duel dus om je te laten zien!

Ledûb, de nummer zes in de stand (15-23) krijgt Spaarnestad (15-17) op bezoek. Met nog zeven wedstrijden te gaan is een plaats bij de eerste vijf voor Ledûb beslist geen luchtkasteel, voor Spaarnestad dat negen punten op plaats vijf achterstaat, lijkt het misschien een te grot kloof om nog te overbruggen.

Enfin, teams maken zich op voor het laatste deel van het seizoen en dan kunnen enkele teams zaterdag een belangrijke stap zetten om die fase de spanning erin te houden. Voor henzelf en voor de concurrenten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.