Vizier op volleybal

 

Berendsen stopt na dit seizoen bij Team Eurosped

VoV, 01-02-2021. 5:25 uur.  Jan Berendsen is bezig met zijn laatste seizoen bij Eredivisionist Team Eurosped uit Vroomshoop. Na dit seizoen zal een andere trainer het stokje van hem overnemen.

Jan Berendsen en Eurosped (voorheen Pollux uit Oldenzaal) hebben een hele lange historie samen. Sedert 1995 voorzag hij de ploegen van Pollux en Eurosped, waarvoor menig international uitkwam, van oefenstof en behaalde hij diverse titels met zijn teams.

Sinds vorig seizoen heeft Berendsen voor wat betreft de coaching van het team al een stapje terug gedaan, oud Pollux spelverdeelster Diane Rademaker nam het toen van hem over.

Tijdens de live uitzending gistermiddag van Eurosped vs. Sneek vertelde de commentator dat Berendsen waarschijnlijk ‘iets in de opleiding’ gaat doen. Waarmee hij overigens wel aan Eurosped verbonden zal blijven, concreet kon nog geen nadere invulling aan een en ander worden gegeven. Berendsen zelf zegt in TC Tubantia dat het nog niet helemaal duidelijk is wat hij in de toekomst gaat doen, “waarschijnlijk iets in de opleiding”.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.