Winst voor teams Jorna, Grothues en Andringa

VoV, 01-02-2021. 4:51 uur. In Frankrijk speelde Toulouse van Gijs Jorna en Michael Parkinson thuis tegen Nice, dat een aantal plaatsen lager op de ranglijst staat. Nice nam via 19-25, 25-23 en 22-25 een 1-2 voorsprong, verloor echter na de derde set de grip op de wedstrijd en was in de vierde en vijfde set met 25-16 en 15-8 kansloos voor de setwinst.

Met name omdat Toulouse de foutenlast, die in de derde set nog 11 punten bedroeg, drastisch kon verminderen naar 2 en 3 scores voor de tegenpartij in de sets erna. Jorna scoorde 15 keer, Parkinson kwam tot 11 treffers. Toulouse staat nu negende met 17-23, Nice is de nummer twaalf met 17-12.

In Turkije was er een makkelijke uitzege bij PTT Ankara voor Aydin, de ploeg van Maret Grothues. Het werd 0-3 via de setstanden 17-25, 18-25 en 13-25. Meryem Boz was met 15 punten de meest scorende speelster bij Aydin, Maret Grothues kreeg er 5 op naam (scoringspercentage 31% in de aanval). Aydin is de nummer zeven in de stand (26-41), ze staan zeven punten achter op de ploeg boven hen en twee punten voor op hun tegenstander van gisteren.

Robbert Andringa behaalde met Olsztyn een 3-0 zege tegen Gdansk, de nummer vier van de ranglijst, waarop Olsztyn nu negende staat. Twee keer 25-21 en 25-17 maakten de winst perfect. Andringa speelde de hele wedstrijd en scoorde 9 keer.