Weekend van de driesetters in Italië

VoV, 01-02-2021. 4:47 uur. Nadat eerder in het weekend Novara met 3-0 van Scandicci en Conegliano met 3-0 van Monza hadden gewonnen waren er op zondag nog eens drie driesetters bij Chieri ’76 vs. Brescia, Perugia vs. Bergamo en Cuneo vs. Trentino.

Bij het Nederlandse onderonsje tussen Chieri ’76 (Annick Meijers vs. Marrit Jasper) werd het 3-0 voor de thuisploeg. Via de setstanden 25-13, 25-19 en 25-17 was het vlot afgelopen voor de rode lantaarndrager in de Serie A1. Chieri ’76 had op de beslissende momenten meer serve- en aanvalsdruk, was effectiever en blokkeerde ook beter. Topscorer van de partij werden Grobelna en Frantti met elk 14 punten, de MVP-nominatie ging naar Alhassan.

Chieri bouwde al vlot in de eerst set een voorsprong op (10-6) en maakte het verschil alsmaar groter (16-9) en het ging bij 23-12 in de dubbele cijfers. Om daarin te blijven na de 25-13 eindstand. In set twee bleven de teams langer bij elkaar, Brescia moest wel steeds in de achtervolging (11-9, 13-11) en haakte na de serie naar 19-12 definitief af. De 22-18 bood nog een klein beetje perspectief, bij 25-19 was dat ook verdwenen. Met 25-17 in de derde set (na 11-10 en 15-10) haalde Chieri de volle buit binnen.

Marrit Jasper scoorde 8 keer, Annick Meijers kreeg geen speeltijd. De eigen score van 56 om 38 punten zegt genoeg over de krachtsverhoudingen.

Perugia van Nicole Koolhaas leed in het kelderduel teen Bergamo een 0-3 nederlaag. Bergamo neemt daarmee drie punten meer afstand van Perugia en bracht het verschil op vijf punten. Perugia is de nummer voorlaatst, Bergamo staat een plaatsje hoger. Bergamo bleef met 20-25, 20-25 en 18-25 drie keer aan de goede kant van de score.

In de eerste set sloegen ze het verschil naar twee punten bij 16-18, nadat ze eerder op een 14-9 achterstand stonden. Via 18-22 werd de winst binnen gehaald. Perugia kon in de tweede set een 14-21 achterstand naar 18-21 terugbrengen, maar kwam daarna tekort voor de aansluiting. Na 11-11 liep Bergamo in de derde set uit naar 14-19 en sloot de set en de wedstrijd daarna met fors verschil winnend af. Nicole Koolhaas scoorde 3 keer. De eigen score van 34 om 54 was heel ruim in het voordeel van Bergamo.