Vizier op volleybal

 

Berichtje van Merle Baasdam uit Dubai

VoV, 07-02-2023. 10:39 uur. We waren erg benieuwd hoe het Merle Baasdam in Dubai verging. Na haar buitenlandse periode in België en Italië verhuisde ze in december vorig jaar naar Dubai om daar haar professionele volleybal carrière voort te zetten. Als dan een zoektocht op internet niets aan info oplevert en je toch graag de lezers wilt informeren kun je het beste gewoon even vragen, wetende dat Merle altijd vlot reageert en nooit te beroerd is om tekst en uitleg te geven.

Merle: “Hoi allemaal, tot nu toe gaat het erg goed met mij en met mijn team. We hebben beide wedstrijden vrij simpel met 3-0 gewonnen. De competitie speelt zich hier af in twee poules van vier. Je speelt één keer tegen elk team in de poule, daar komt dan een ranking uit. Via kruiswedstrijden in de halve finales (A1 vs. B2 en A2 vs. B1) wordt bepaald welke teams er voor de titel gaan strijden.

Omdat we de eerste twee wedstrijden al hebben gewonnen zijn we in ieder geval zeker van de 2e plaats in onze poule. Aanstaande zaterdag spelen we tegen het andere team dat nog alles gewonnen heeft, dus dat zal waarschijnlijk een spannende wedstrijd worden. Dit team is de afgelopen jaren altijd kampioen geworden!

Statistieken, matchreports of livestreams zijn er niet, maar in beide wedstrijden heb ik meer dan 30 punten gemaakt (red. VoV: dat is knap in drie sets) en ik had een scoringspercentage van rond de 60% in aanval. Exacte cijfers zijn mij niet bekend, maar in ieder geval heb ik er twee goede wedstrijden opzitten. Volgens de staf en mijn teamgenoten.

Na deze competitie is er midden maart nog een toernooi, je kan je het vergelijken met het toernooi om de beker in andere landen. Deze spelen we dus na de competitie en daarna zit het seizoen er eind maart ook al weer op! Tot nu toe bevalt het erg goed, de meiden zijn superleuk en de faciliteiten erg goed. Nu we tegen de wat betere teams gaan spelen worden de wedstrijden ook wat leuker, want sommige teams hebben een niet al te hoog niveau!”

Uiteraard blijven we haar volgen en Merle heeft ons toegezegd om ons t.z.t. weer van info te voorzien als de titel- en bekerstrijd gestreden wordt / is. En dan houden wij u natuurlijk ook weer op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s via Merle Baasdam.