Vizier op volleybal

 

Bij SVI liep het even anders dan gepland

VoV, 30-11-2018. 5:33 uur. Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd S.V.I. vs Sudosa – Desto gespeeld in de 2e divisie. Na de wedstrijd tegen de Bevers, die vrij gemakkelijk gewonnen werd, was het vertrouwen groot. Toch hebben we met zijn allen ook ingezien dat er veel verbeterpunten waren. Aantal zaken moest beter tegen Sudosa. Ken je het gevoel dat alles anders loopt als gepland? Wij kenden dit gevoel niet echt.

Na deze wedstrijd wel. Vanaf aanvang van de wedstrijd speelde SVI tegen zichzelf. Toch werd de eerste set nog spannend. Maar kenmerkend voor de set was dat deze na een set point voor SVI op persoonlijke foutjes verloren.

De hele wedstrijd kwamen we niet in ons spel. Onze servedruk die normaal geleverd wordt hebben we haast niet gezien.  Sudosa kwam hierdoor steeds beter in hun spel. En wonnen terecht alle sets.

Een 0 – 4 is even slikken, en het chagrijn was na de wedstrijd hoog. We weten dat wel veel beter kunnen. Dat hebben wel al vaak laten zien. Maar moeten we nu in de war raken van dit verlies?

Absoluut niet. Na de promotie vorig jaar wisten we dat we niet altijd zouden winnen. Daarnaast doet SVI het uitermate goed in de competitie met een 4e plek. Er loopt genoeg kwaliteit rond om een mooie eind notering te bewerkstelligen.  We gaan nu genieten van een weekendje rust. En samen werken aan de leerpunten uit deze wedstrijd.

Daarna treden we aan tegen stadsgenoot VC Zwolle aan. De huidige koploper. Die zijn dan ook duidelijk favoriet, maar wij hebben wat recht te zetten. Er zal als vanouds voor elk punt gestreden worden.

gh @ VoV, verslag en foto van / via Ron Sparreboom, trainer coach SVI.