Bijna stunt Weert, harde uithaal Alterno

VoV, 29-10-2017. 7:34 uur. Nering Bögel VC Weert heeft in de vijfde wedstrijd van het seizoen het tweede puntje binnengehaald. Thuis tegen koploper VC Sneek kon de ploeg een 0-2 achterstand in sets wegwerken om daarna in de tiebreak nog ten onder  te gaan. Coolen Alterno strafte een slechte dag van Flynth FAST binnen het uur met een harde en kille 3-0 af.

VC Weert bood veel weerstand aan koploper Sneek, ook in de eerste twee sets die maar nipt verloren gingen. De bezoekers uit Friesland hadden de grootste moeite om de rode lantaarndrager eronder te houden. De eerste set werd na 21-20 omgebogen in 21-22 en met 24-26 gewonnen, de tweede gaf Weert een 15-12 voorsprong uit handen, via 19-18 werd het toen nog 23-25.

Weert pakte in de derde set meteen door, nam een 10-3 voorsprong, stond bij 20-14 heel ruim aan de goede kant van de score en sloot met 25-21 af. In de vierde set wisten ze op het nippertje met 27-25 de verlenging eruit te slepen. In het midden van de vijfde set stond Sneek met 4-8 voor, dat verschil groeide uit naar 6-15. De koploper was overeind gebleven, de rode lantaarndrager had de huid duur verkocht en het tweede puntje gesprokkeld.

Laura Bock werd met 27 punten de topscorer van de partij, haar collega Lieke Clerkx kwam tot 18 punten.  Roos van Wijnen scoorde er 19 voor Sneek, Lieze Braaksma maakte er 15 en Klaske Sikkes 14. Paula Boonstra kwam niet verder dan 8 aanvallende punten uit 40 set ups.

In Apeldoorn profiteerde Coolen Alterno van het falen van Flynth FAST, al zal dat falen niet alleen aan de bezoekers uit Gennep hebben gelegen, maar wellicht ook een beetje afgedwongen zijn door de thuisploeg. Alterno profiteerde volop, zo liepen ze in de eerste set meteen naar 10-1 en via 19-8 werd het 25-11. Dezelfde eindstand in de tweede set, nu na een 17-7 tussenstand. Flynth FAST begon nog hoopvol in de derde set (1-4), bij 8-8 had Alterno het gaatje dicht om vervolgens door te denderen naar 25-17.

Linda te Molder werd met 16 punten topscorer, bij de bezoekers werd Nikki van der Veen met het schamele aantal van 5 punten de meest scorende speelster.

Vandaag speelt Eurosped tegen Regio Zwolle Volleybal (15:30 uur), ontvangt Springendal Set-Up ’65 landskampioen Sliedrecht Sport (16:00 uur) en krijgt Peelpush de TTP talenten op bezoek (15:30 uur).