Groningse Topdivisiederby voor Veracles

VoV, 29-10-2017, 7:40 uur. De clash in Groningen tussen OBEG / Donitas en IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles is met een 0-3 zege voor de ‘bezoekers’ beslecht.  De Groenen bleven hun stadsgenoten drie keer redelijk ruim tot ruim voor. Met 20-25, 21-25 en de ruime 15-25 brachten ze het verschil op de ranglijst met een wedstrijd  minder gespeeld naar drie punten in hun voordeel. Voorlopig zitten de Koningen van Groningen dus weer op hun troon, Donitas zal even moeten wachten voordat ze met een nieuwe aanval een poging kunnen doen de macht te grijpen.

Revanche was er voor VV Utrecht voor de bekernederlaag van vorige week bij Pharmafilter US in Amsterdam. In de Domstad waren de rollen omgedraaid. Deze keer stond VVU aan de goede kant van de score en gaven zij geen setje af. Dus 3-0 winst via de setstanden 25-17, 25-21 en 25-23.

En dan was er nog een 3-0 thuiszege, hetgeen meteen de eerste nederlaag van Laudame Financials VCN betekende. VV Alterno 2 uit Apeldoorn was daar verantwoordelijk voor. De thuisploeg klopte VCN in de eerste set met een dikke 25-16, daarna werd het allemaal wat moeizamer. Maar met 27-25 en 25-23 waren ze wel twee keer zegevierend in de volgende sets.

Twee wedstrijden werden er via een tiebreak beslist.  Ook in Apeldoorn won SV Dynamo met 3-2 van Seesing Personeel Orion. Daar sloeg de wedstrijd na twee sets volledig om, Orion kwam met 8-25 en 18-25 mega sterk uit de startblokken maar kon in de volgende twee sets de trekker niet overhalen.  Met 25-16 en 25-22 herstelde koploper Dynamo de schade. In de vijfde set wilde geen van beide partijen van wijken weten. Het duurde tot 20-18 voordat Dynamo zich winnaar mocht noemen.

Ook bij PDK in Huizen bracht de vijfde set de beslissing. Daar kopieerde de thuisploeg de setstanden van de bezoekers uit Borne tot aan de tiebreak. PDK maakte de 21-25 nederlaag met 25-21 ongedaan. En de 15-25 in de derde set wisten ze , u raadt het al, met 25-15 weg te poetsen. Toen Ecare Apollo 8 vervolgens met 7-15 de tiebreak won was er geen gelegenheid meer om nogmaals een kopietje te maken.

Voor vandaag staat in Houten de wedstrijd Oskam Taurus vs VC Sneek 2 nog op het programma.

De stand na gisteren is nu: Dynamo 5-12, Veracles 4-10, VVU 5-10, Alterno II 5-9, VCN 4-8, Orion 5-8, Apollo 5-8, US 5-7, Donitas 5-7, VC Sneek 4-3, PDK 5-2 en Taurus 4-0.