Billenknijpen voor Bovo bij bekerduel

VoV, 29-03-2018. 6:23 uur. Afgelopen maandag 26 maart speelden de mannen van De Hofnar-Bovo de kwartfinale in de regiobeker tegen Vosta. In het Overijsselse Enschede was de Diekmanhal de locatie waar de koploper van de 1e klasse B het mocht opnemen tegen de Aaltense koploper in de 3e divisie A. Op papier zou deze ontmoeting geen probleem moeten zijn voor de Aaltenaren. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, bleek niets minder waar.

De maandagavond waarop de Aaltense mannen onder leiding van Slotboom en Vet afreisden naar Enschede verliep niet helemaal zoals vooraf verwacht. In de Diekmanhal begonnen de heren van De Hofnar-Bovo aan de warming up waar al snel bleek dat achter de achterlijn bizar weinig ruimte beschikbaar was waardoor een sprongserve haast onmogelijk was.

Het inslaan moest daarbij met beide teams aan dezelfde kant van het net omdat op de drie omliggende velden trainingen werden afgewerkt. Nadat de warming up goed en wel was voltooid was het dan toch tijd voor de wedstrijd. Onder toeziend oog van een tiental Bovo -supporters werd de eerste set met weinig moeite gewonnen en kwamen de Aaltenaren op een 0-1 voorsprong. (21-25)

Gedurende de tweede set zakte het niveau van De Hofnar-Bovo weg en liet het Vosta een ruime voorsprong nemen. Met veel eigen fouten aan Aaltense kant en een degelijk spelletje van de thuisploeg kwamen de mannen uit Enschede op maar liefst zes (!) setpoints. Vanaf 19-24 speelden de Aaltenaren zonder fouten en met een kill – block ging deze set met 24-26 toch naar de Hofnar-Bovo waarmee een 0-2 voorsprong kon worden genoteerd. In de derde set leek bij Vosta de pijp leeg waardoor deze set net als de openingsset met 21-25 naar De Hofnar-Bovo ging.

Deze 0-3 overwinning blijkt dus wat geflatteerd maar desalniettemin bereikt De Hofnar-Bovo  de halve finale van de regiobeker. Wie daarin de tegenstander is zal binnenkort door middel van loting worden bepaald.

Begonnen: B. van der Bend, Waenink, te Winkel, Jansen, Kleine Schaars, Korten, ter Haar. Kwamen er in: N. van der Bend, Huisman, J. Swijtink, Zeilstra.

gh @ VoV, verslag van Janwillem te Winkel, Bovo.