Bitter nasmaakje aan degelijke zege Dash

VoV, 21-10-2018. 12:37 uur. Zaterdag 20 oktober werd de vierde wedstrijd van het seizoen door de meiden van Dash D1 gespeeld tegen Sudosa – Desto D2. Dash stond 2e op de ranglijst, Sudosa stond op de 10e plek. De prognose voor de wedstrijd was een 3-2 winst voor de Vordense meiden.

De meiden van Dash hadden dit jaar echter nog niet veel sets hoeven inleveren en gingen bij aanvang van het fluitsignaal strijdlustig het veld in om de prognose om te buigen naar een klinkende 4-0 overwinning.

De eerste set ging dan ook voortvarend van start. De service druk was goed en hoog aan de kant Vorden en Assen leek overdonderd. Dit resulteerde in een mooie 25-16 winst in de eerste set.

De tweede set liep echter anders. De dames uit Assen wisten wat hen te wachten stond en kwamen daardoor iets beter uit de startblokken. Zij namen hierdoor een flinke voorsprong. Dash kreeg dit niet direct onder controle. Trainer/coach Henk Wahl wisselende een aantal speelsters om dit goede spel van Assen te doorbreken. Dit bleek te werken. Door feller te gaan spelen en zelf meer initiatief te tonen wisten de meiden van Dash de achterstand om te buigen naar een gelijke stand om vervolgens flink gas te geven en ook de 2e set goed af te sluiten met een 25-19 winst.

In de derde set werd dit goede spel en fanatisme doorgezet. Eigenlijk kreeg Sudosa – Desto geen kans. Een klinkende 25-13 zorgde dat de winst definitief werd. 3-0 voor in sets, dat betekende dat we nog graag door wilde stomen om dat bonus punt ook te pakken!

Set nummer vier, de felheid, het ritme, de service druk… het leek allemaal wat minder gefocust aan de kant van Dash. Sudosa voelde dit goed aan en zette juist een tandje bij. Mede door goed verdedigend werk van de libero van Assen werd het de meiden van Dash moeilijk gemaakt. Helaas werd deze set verloren.

Het gevoel na de wedstrijd was goed maar was niet zo euforisch als anders. 3-1 winst is prachtig maar we hadden achteraf gezien toch echt een 4-0 overwinning moeten pakken. Voldoende punten om aankomende week weer mee te nemen in de training zodat we zaterdag 27 oktober kunnen aan treden tegen Donitas dames 3, in Groningen.

gh @ VoV, verslag van Dash Dames 1. Foto Jan van den Noort.