De Bevers D1 speelde een prima wedstrijd

VoV, 21-10-2018. 12:42 uur. We moesten het op nemen tegen Donitas dames 3, dit team is gepromoveerd uit de derde divisie en staat net als wij in de middenmoot. Vorige week zaterdag hadden we zeer goed gespeeld maar geen set mogen winnen. Vandaag was het wel de bedoeling om een paar punten mee te nemen naar Lemeleveld. Iedereen was er ook van overtuigd dat het team tegen deze dames kansen had om te winnen.

In de eerste set ging het mooi gelijk op en waren we zeer gewaagd aan elkaar. Door een paar goede aanvallen kwamen we op voorsprong van 20 tegen 22, en konden de set makkelijk uitspelen tot 20 -25. De tweede set starten we weer met de zelfde opstelling en speelde zeer scherp. Binnen enkele minuten stond er al 2- 10 op het scorebord. De dames uit Groningen probeerde nog van alles om ons weer in te halen maar het verschil was al gemaakt. Deze set wisten we te winnen met 21-25.

Aan het begin van de derde set kwamen we niet meer lekker in ons spel. We stonden binnen de kortste keren achter met  5-0 en liepen constant achter de feiten aan. Bij een stand van 12-6 achter ging de knop om en begonnen de dames uit Lemelerveld er weer in geloven. We kwamen terug tot 12-11. Helaas door wat persoonlijke fouten liepen de dames van Donitas uit naar 17-13. Maar door onze geplaatste ballen en door goed samen te werken lukte het om deze set ook winnend afsluiten met 23-25.

Dan de laatste set, we starten nu wel goed vanaf het begin en liepen direct een paar punten uit. We hebben de voorsprong dan ook de gehele set gehouden en wonnen ook deze set met 21-25. We staan nu na vijf wedstrijden op de vierde plaats, dit hadden we als team niet verwacht.

Maandag aanstaande spelen we een oefenwedstrijd tegen Zwolle en zaterdag 27 oktober hebben we een vrij weekend. Zaterdag 3 november spelen we weer thuis om 19.00 uur tegen Donitas 2. Dus zet deze datum maar vast in je agenda.

gh @ VoV, verslag van Erik Paarhuis, de Bevers D1. Archieffoto Jan van den Noort.