Black Saturday bij Hands-Up in Berlicum

VoV, 27-11-2017. 14:36 uur. Brabantse nachten zijn lang… Zo wordt ook Black Friday naadloos doorgetrokken naar de zaterdag. Hands-Up verspeelde een zeer sterk opgebouwde 2-0 voorsprong in sets tegen Volley Tilburg 2: 2-3.

De Berlicummers hadden hun zinnen gezet op drie overwinningen op rij. Deze serie moest starten in de eigen sporthal de Run tegen de reserves van Tilburg Volley. Hands-Up wist sterk te starten en wist bij vlagen de Tilburgse opponent zelfs volledig zoek te spelen.

In de derde set kwam bij de thuisploeg wat gemakzucht in het spel en wisten de gasten hun blokkering en passing beter te organiseren. Hands-Up liet wat kansen liggen om de derde set toch naar zich toe te trekken, waarna Volley Tilburg bloed rook. Tilburg kwam steeds beter in het spel en draaide de wedstrijd om in hun voordeel. I

n de tiebreak leek Hands-Up er toch met de winst vandoor te gaan. Met een ruime voorsprong werd er van helft gewisseld, maar wederom toonde Tilburg zich een taaie tegenstander. Ondanks enkele matchpoints voor de thuisploeg werd er een overwinning bijgeschreven op het Midden-Brabantse palmares.

Hands-Up liet echter een betere strijdlust zien dan de vorige weken, het ritme lijkt weer terug te keren bij de zwart-gelen. Deze week worden de pijlen gericht op Forza Schouwen-Duiveland. Zaterdag om 19:00 uur is er een nieuwe mogelijkheid om weer naar boven te kunnen kijken voor de Berlicummers, uit in Bruinisse. Hands-Up zal aankomend weekend weer compleet zijn; middenman Nick Pulles heeft zich weer aangesloten bij de trainingen na een lange blessureperiode.

gh @ VoV, verslag van Rogier Veltrop, Hands – Up heren 1.