Kalinko H1 legt het af tegen Punch

VoV, 27-11-2017. 11:25 uur.  De mannen van Kalinko heren 1 hebben de uitwedstrijd tegen Punch verloren. Ondanks de sterke eigen pass en verdediging leek Kalinko in de aanval vaak machteloos tegenover een sterk blokkerend en verdedigend Punch. Gebrek aan energie en overtuiging en een doorlopend hoge eigen foutenlast brachten de einduitslag in Delft op 0-4.

Punch stond al enkele weken virtueel op nummer 1 in de poule, terwijl Kalinko dit jaar een zeer wisselvallig seizoen beleeft en nog maar net het linkerrijtje afsluit. Vooraf leek Punch dus al favoriet, maar afgelopen jaren waren de wedstrijden tussen Kalinko en Punch altijd spannend boven wat de stand deed vermoeden. De mannen hadden er dus vooraf wel vertrouwen in. Daar had de tegenstander echter ook, en die straalden dat tijdens de wedstrijd een stuk meer uit. Ze lieten Kalinko geen enkele set boven de twintig uitkomen (25-17, 25-17, 25-19, 25-17).

De startopstelling bestond uit Frank, Merijn, Jord, Robin, Bart, Roel, en Nathan. Het begin van de de wedstrijd verliep veelbelovend. Frank legde met een aantal sterke services meteen druk op de libero van Punch en creëerde een kleine voorsprong. Vanaf 2-5 maakte Punch echter duidelijk dat ze ook met de wedstrijd begonnen waren, en trok de stand gelijk. De rest van de set bleef Kalinko erg veel moeite hebben met de side-out. Ondanks dat de pass vaak wel goed aankwam kregen de aanvallers het regelmatig niet voor elkaar om de bal op de grond te krijgen. Lichtpuntje halverwege was nog de tweede serviceserie van Frank, maar eigenlijk werd de set kansloos verloren.

De tweede set kwam Romeo erin voor Frank op de spelverdeling, en Arnaud voor Robin op de buitenkant. Lang ging de score gelijk op. Arnaud wist een paar aanvallen mooi rechtdoor te scoren en Merijn scoorde af en toe ook weer een puntje. Vanaf 14-14 kregen de mannen echter een serie van maar liefst 7 punten tegen te verduren. Een aantal sterke blokkeringen van Punch en zelf fout geslagen ballen brachten de score op 21-14. Een niet meer te overkomen achterstand, en ook de tweede set werd verloren.

Frank en Robin kwamen terug in de derde set, en Rens begon op de plek van Roel. Desondanks verliep de set ongeveer als de tweede, maar was de serie tegen nu van 10-10 tot 15-10. Rens scoorde wel een aantal mooie punten vanuit het midden, maar kon niet voorkomen dat de voorsprong door Punch de rest van de set kundig werd verdedigd.

In de laatste set kwam Jasper op de plek van Merijn. Die maakte minder fouten en scoorde nog een paar mooie punten, maar kon het tij echter niet keren. Punch bouwde gestaag een kleine voorsprong op. Met 2 dubbele wissels probeerde coach Arie nog extra aanvalskracht voorin te creëren, maar Merijn was waarschijnlijk in zijn hoofd nog op vakantie en sloeg maar liefst drie ballen achter elkaar fout. Na de wissel terug werden wel weer wat punten behaald, maar ook in deze set kwamen de mannen niet in de buurt van hun tegenstander.

Al met al niet een goede wedstrijd voor het vertrouwen. Hopelijk kunnen de trainingen van komende week daar verandering in brengen, want in het weekend zal Kalinko weer vol overtuiging moeten spelen om de huidige plek in ranglijst te verdedigen. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Zovoc op het programma, op zaterdag 2 december om 16:30 in de eigen Houtrust. Maar met Sinterklaas op de tribune komt dat vast wel weer goed!

gh @ VoV,  verslag door Merijn Wijngaard,  Kalinko H1. Foto Kalinko.