Dash verliest van Set-Up II Ootmarsum

VoV, 27-11-2017. 11:25 uur.  Zaterdag stond voor de dames van het Vordense Dash de thuiswedstrijd tegen Set Up op het programma. Ranglijst – technisch gezien de nummer 3 tegen de nummer 4, een strijd op gelijkwaardig niveau.

De Vordense formatie begon goed aan de wedstrijd. De eerste set was met goed gestructureerd spel en duidelijke afspraken vanaf het eerste moment in handen van de thuisploeg. Set Up deed goed mee, maar kon door de druk van Dash niet een echte vuist maken. Met 25-20 was de eerste set binnen voor de thuisploeg.

De tweede set kende in eerste instantie een zelfde verloop al maakte Dash iets meer fouten dan de set daarvoor. Set Up werd minder onder druk gezet en liet zien dat ze inderdaad een gelijkwaardige tegenstander waren. De bezoekers namen zelfs brutaal een voorsprong van 5-11 waarop Dash trainer/coach Tjarko Muis in een time  out moest vluchten. Dash rechtte de rug en knokte zich knap terug tot 15-15 en 18-18. Daarna nam Set Up het initiatief weer over en kwam op een 20-23 voorsprong. Dash probeerde opnieuw veerkracht te tonen, maar na teruggekomen te zijn tot 22-23 zette Set Up haar dadendrang om in een 22-25 setwinst waardoor de wedstrijd weer een gelijke stand kende 1-1.

De derde set bleek een cruciale. Dash had eigenlijk constant een comfortabele voorsprong en tot 17-13 leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht. Vanaf dat moment leek het bij Dash niet helemaal scherp meer. Structurele afspraken werden minder goed nagekomen en hierdoor leek er wat meer onderlinge onrust te ontstaan. Set Up kreeg de kans om zich terug te knokken en deed dat maar wat graag. Op 21-21 waren de dames uit Ootmarsum langszij gekomen en lag de strijd weer helemaal open. Het lukte Dash niet om deze kanteling te voorkomen en met 23-25 was de derde set een prooi voor Set Up en keek Dash tegen een 1-2 achterstand aan.

De vierde set was het verzet gebroken aan Vordense zijde. Waar Set Up vrijuit en creatiever ging volleyballen, ging Dash steeds meer uit het eigen systeem volleyballen. De foutenlast schoot omhoog en binnen de kortste keren keken de Vordense dames tegen een achterstand van 0-5 aan. Via een snelle time out probeerde Muis zijn team weer op de rails te krijgen en toen het scorebord 8-8 aangaf leek dat gelukt te zijn. Niets bleek minder waar. Set Up ging door waar het mee begonnen was en Dash verviel in steeds minder structuur en meer fouten. De ontspoorde trein kwam niet meer op de rails en via 9-15 en 15-22 sleepte Set Up de vierde set met 16-25 naar zich toe en dus een 1-3 nederlaag voor de volleybalsters van Dash.

De Vordense dames krijgen aanstaande zaterdag de kans de rug te rechten en de plek in de top 5 te handhaven wanneer ze op bezoek gaan in Lemelerveld. Dash speelt daar om 19:00 uur in sporthal Heidepark tegen de Bevers. Deze promovendus staat voorlaatste op de ranglijst maar weet overal wat punten te sprokkelen en kan zeker in haar thuishal gevaarlijk uit de hoek komen.