Kalinko D1 houdt USV Protos achter zich!

VoV, 27-11-2017. 11:15 uur. Na 2 weken geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld was het zaterdag 25 november weer zover; Kalinko reisde af naar Utrecht om aan te treden tegen USV Protos. Lisanne Vissers maakte dit maal deel uit van de selectie om Christal Gregorius te vervangen. Ook Marjolein Pronk is uitgeschakeld vanwege een enkel blessure. Dit leverde  de volgende basis opstelling op: Lisan Cosman, Angie Tolentino, Quincy Pronk, Kirsten Moll, Iris Verheul, Michelle van Wijk en Kirsten van Deursen.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden: beide teams staan niet ver uit elkaar in de ranglijst.  Vanaf het eerste punt  werd dit direct zichtbaar: tot 9-9 waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Kalinko liep uit door de service van Cosman en keiharde aanvallen van Tolentino. Op 11-15 was het de coach van Protos die de eerste time out aanvroeg. Kalinko behield echter de voorsprong en maakte de set sterk af met als eindstand 20-25.

In de tweede set bleef de opstelling ongewijzigd. Ook nu leken beide teams elkaars  gelijke. Het was uiteindelijk Tolentino die nu met haar service zorgde voor een voorsprong van vier punten. Ook de servicepass van Kalinko was erg stabiel. Van Deursen haalde de ballen van de grond en bracht ze netjes bij de spelverdeler. Protos probeerde nog wat dingen uit door een paar wissels uit te voeren maar kon hiermee het tij niet keren. Kalinko won ook de 2e  set met 19-25.

En dan de derde set, nu voor de dubbele punten. Ook in deze set was de opstelling hetzelfde. Weer ging het tot 6-6 gelijk op en weer was het Tolentino die  met haar servicebeurt  Kalinko op een voorsprong van 6-13 bracht. Kalinko maakte een paar eigen gemaakte fouten, waardoor Protos terug kwam tot 12-15. Reden voor een time-out. De time-out hielp, maar niet voor lang. Protos  vocht zich naar 18-18! Opnieuw vroeg Van Vliet een time-out aan. Kalinko liep ditmaal uit tot 18-24. Kalinko had nog een paar ballen nodig om de set naar zich toe te trekken, en op 22-24 maakte Pronk de set af met een mooie omloopbal.

In de vierde set kwamen Manijn Woltmeijer en Amy Christoffels erin ten koste van Cosman en Moll. Christoffels sloeg gelijk aan het begin van set 2 mooie ballen, waardoor Kalinko op een 2-4 voorsprong kwam.  Kalinko kwam hierna erg onder  druk te staan in de servicepass. Protos liep uit tot 16-12 en Van Vliet vroeg een time out aan en probeerde hij het tij nog te keren door een dubbele wissel; Cosman en Moll kwamen terug het veld in. Het bracht niet veel verbetering, dus op een stand van 19-13 was er opnieuw een time-out van Kalinko. Op 21-15 werd Vissers erin gewisseld voor Van Wijk. Kalinko kwam nog even terug tot 21-19 maar na een time-out greep Protos definitief de macht en maakte het af. Kalinko verloor deze set met 25-19.

De Kalinko-dames zijn uiteraard verguld met de vier punten die zij mee mochten nemen  naar Den Haag. Volgende wedstrijd is, na vier uitwedstrijden te hebben gehad in de competitie, weer eens in  eigen vertrouwde sporthal Houtrust aan de Haagse Laan van Poot 22. Kalinko zal hier aanstaande zaterdag om 14:30 aantreden tegen NVC D1. Zij staan op dit moment 1 punt boven Kalinko D1 met één wedstrijd meer gespeeld. Allen van harte welkom!

gh @ VoV, verslag door Marjolein Pronk. Op de foto een servicebeurt van Angie Tolentino