Blenckers wint van Boonstra in Frankrijk

VoV, 21-03-2021. 6:40 uur. Bij de dames in de Franse eredivisie was er een toch wel verassende 0-3 zege van Lynn Blenckers met Saint Raphael bij Paris St. Cloud van Paula Boonstra. De thuisploeg kwam per set niet verder dan 19, 20 en 18 punten. Hun eigen score bleef met 42 om 63 punten ver achter bij die van de gasten, die het meeste voordeel behaalden via 1 om 11 aces.

Lynn Blenckers scoorde 15 keer, waarvan 4 keer blokkerend. Paula Boonstra had 12 keer succes. Paris staat tiende met een puntje meer dan Saint Raphael, dat één plaats lager staat.

Koploper Mulhouse, dat zonder Tessa Polder aantrad, won uit bij Nantes met 0-3 via 20-25, 18-25 en 22-25.

Bij de mannen leden Gijs Jorna en Michael Parkinson met Toulouse een duidelijke 3-0 (18, 19, 13) nederlaag bij koploper Montpellier. De thuisploeg maakte aanvallend en blokkerend het verschil (49 om 37 zelf gescoorde punten). Jorna droeg 9 punten bij en Parkinson 7.

Rode lantaarndrager Ajaccio van Robin Overbeeke en Ramon Martinez-Gion konden het tegen Nantes niet bolwerken en verloren met 3-1. Ze wisten de tweede set met 25-27 te pakken, in de andere kwamen ze met 25-21, 25-20 en 25-18 steeds tekort. Overbeeke scoorde 22 keer, Martinez-Gion 12 keer. Nantes maakte het verschil met 11 om 5 aces en 54 om 51 aanvallende punten.

In de play offs van de Ligue B won Nancy van Fabian Plak met 2-3 bij Illacaise. Door dit resultaat blijven ze bovenaan in poule B van de play-offs staan.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Lynn Blenckers, Saint Raphael.