Derde duel Schwerin. Stuttgart naar halve finale

VoV, 21-03-2021. 6:08 uur. De returns bij de ‘best of three’ serie in de kwartfinale in de Bundesliga dames hebben voor MTV Stuttgart, SC Dresden en SC Potsdam het ticket voor de halve finale opgeleverd. SC Schwerin en VfB Suhl spelen vandaag hun derde duel en gaan daarin uitmaken wie zich bij de laatste vier mag voegen.

SC Dresden won het eerste duel in Aachen met 1-3 en leek na de 2-0 in sets (via 25-17 en 25-20) in eigen huis op een makkelijke zege en plaatsing voor de halve finale af te stevenen. De Ladies in Black, die thuis een overtuigende setwinst (25-11) hadden behaald bleven in zichzelf en de kansen geloven en kwamen keihard terug. Met 19-25 en een spannende 23-25 dwongen ze een vijfde set af, waarmee ze op de drempel van een beslissende derde wedstrijd kwamen. In een opnieuw uiterst spannende set trok Dresden uiteindelijk met 17-15 aan het langste eind.  Eline Timmerman was met 15 punten waarin 4 blokpunten en 1 ace, scorend goed op dreef bij Aachen.

MTV Stuttgart heeft zich met twee soevereine zeges op NawaRo Straubing naar de halve finale gespeeld. Zowel uit als thuis werd er een zege zonder setverlies behaald. Met de duidelijke setstanden 25-12, 25-15 en 25-16 liet Stuttgart er geen twijfel over bestaan welke ploeg het meeste recht had op de volgende ronde.

Stuttgart speelde met veel aanvalsdruk en bleef ondanks grote verschillen in de tussenstanden geconcentreerd spelen, hetgeen zich uiteindelijk in dikke winst vertaalde. Juliët Lohuis scoorde 5 keer, Hester Jasper liet er tijdens een invalbeurt 2 noteren. Bij Straubing scoorde Iris Scholten 9 punten.

SC Potsdam versperde de Rote Raben uit Vilsbiburg met een 3-1 na de eerdere 1-3 uitwinst de weg naar de halve finale. De ploeg van Myrthe Schoot wist dat hen een superzware klus in Potsdam wachtte, maar er was zeer zeker goede hoop dat het hen zou kunnen lukken een stunt te kunnen realiseren.

Helaas voor de Oranje libero ging dat niet door en was er na de eerste met 20-25 gewonnen set de teleurstelling over twee nipt met twee punten verschil verloren set twee en drie. Daarin bleef Potsdam met 26-24 en 27-25 net aan de goede kant van de score. De teleurstelling over het verlies c.q. de boost over deze setwinsten bracht in de vierde set een 25-12 op het scorebord, waarmee Potsdam doorging naar de laatste vier. Myrthe Schoot had 27 foutloze acties op de opslagen van Potsdam.

Schwerin leed uit bij Suhl in de eerste ontmoeting in de best of three serie een 3-2 nederlaag en stond thuis dus voor de lastige opgave om met een zege een derde duel af te dwingen. In de heenwedstrijd was er volop drama, daar zorgden drie rode kaarten en een geel – rode kaart voor heel veel discussie en spanning.

In de thuiswedstrijd werd er opnieuw keihard voor de punten geknokt, Suhl wist daarin opnieuw te zegevieren (23-25), maar moest in het verdere verloop van de wedstrijd diep buigen voor de thuisploeg. SC Schwerin pakte drie sets op rij waarbij de gasten per set op 15, 16 en 18 punten bleven steken.

Bij Schwerin bleef Nicole Oude Luttikhuis de hele wedstrijd aan de kant, Femke Stoltenborg had één invalbeurt. Bij Suhl stond Laura de Zwart alle set in de starting six, ze scoorde slechts één keer. Vandaag wordt de derde wedstrijd gespeeld, dan heeft Schwerin opnieuw thuisvoordeel.

In de halve finale speelt Dresden tegen Potsdam en moet Stuttgart het tegen de winnaar van Schwerin vs. Suhl opnemen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV / FIVB.