Misstap koploper Taurus, tiebreakzeges SSS en ZVH

VoV, 21-03-2021. 5:57 uur. In tegenstelling tot het programma in de Kampioenspoule, waar de wedstrijd van Sliedrecht Sport vs. Draisma Dynamo vanwege quarantaine- maatregelen aan Apeldoornse kant werd uitgesteld, kon er in de Degradatiepoule wel een volledig programma afgewerkt worden.

TTP versloeg koploper Taurus met 3-0, nummer twee Bielderman Koetsier/ SSS profiteerde ten dele via een 3-2 zege tegen ComputerPlan VCN en VoCASA moest thuis in het bezoekende RECO/ ZVH met 2-3 de meerdere erkennen.

• 6> ComputerPlan VCN 2-1

TTP stuurde koploper Taurus met een dikke 3-0 nederlaag terug naar Houten. Vooral aanvallend kwamen de gasten heel veel punten tekort om het duel spannend te maken. TTP kon zich zelfs in drie sets een foutenlast van 32 scores voor de tegenpartij veroorloven en er alsnog met de winst vandoor gaan. De setstanden waren 25-22, 27-25 en 25-22. Yannick Bak (15 punten) en Kían Macnack (14 punten) waren bij TTP de spelers met de meeste punten achter hun naam, bij Taurus was dat Dylan Boerefijn.

Bielderman Koetsier/SSS liet tegen VCN een puntje liggen en kon dus maar ten dele van het verlies van Taurus profiteren. Rode lantaarndrager VCN bleek een lastige klus die de thuisploeg in vijf sets, na een 1-2 achterstand, nog met succes wist te klaren. Via de 25-19, 15-25, 19-25, 25-22 en 17-15.

SSS begon prima aan het duel maar kreeg in de tweede en derde set niet voldoende grip op de lastige opslagen van VCN. Die sets gingen redelijk eenvoudig met veel verschil naar de bezoekers.  In de vierde set kwam SSS uit achterstand knap terug in de wedstrijd en konden via 25-22 een tiebreak afdwingen. De tiebreak werd een nagelbijter, waarin de emoties soms hoog opliepen. Uiteindelijk trok SSS met 17-15 aan het langste eind.

Tom van Reeuwijk (26 punten) en Matthew Immers (20 punten), beiden van VCN, werden de vaakst scorende spelers, Job Groenendaal van SSS kwam tot 16 treffers. Aanvallend hielden beide teams elkaar met 59 om 59 punten in evenwicht, VCN serveerde 9 aces meer, SSS blokkeerde 7 punten meer tegen de vloer. En ook de foutenlast was licht in hun voordeel.

Ook VoCASA vs. RECO/ ZVH werd een vijfsetter, waarin de thuisploeg met 2-3 onderuitging via de setstanden 20-25, 25-23, 25-15, 20-25 en 12-15. Nadat de eerste set naar ZVH was gegaan en VoCASA met een nipte zege de stand op 1-1 had gebracht waren ze in de derde set met de makkelijk scorende Joris Zwanenburg en Tom van Steenis de heel duidelijk bovenliggende partij.

Maar in de set erna herstelde ZVH zich uitstekend en gaf de thuisploeg een koekje van eigen deeg. Het gapende gat bij 9-18 kon met een inhaalrace nog gedeeltelijk gedicht worden, maar aan het eind had ZVH genoeg over om met 20-25 de tiebreak af te dwingen.

Daarin was het opnieuw spannend, maar kon VoCASA niet doordrukken en zag uiteindelijk de gasten de winst mee naar huis nemen.

gh @ Vizier op Volleybal, foto’s FB Taurus en Rudy Biekart.