Vizier op volleybal

 

Blijft Apollo 8 in 2018 op titelkoers?

VoV, 11-01-2018. 9:03 uur. Aanstaande zaterdag gaat de competitie in de Topdivisie bij de dames weer van start. De meeste teams beginnen  aan de terugronde, een aantal is nog niet zover en loopt met hun gespeelde wedstrijden achter, zoals VCN, en Dynamo die nog maar negen keer speelden en Veracles en Alterno II, die tien keer in actie kwamen. De andere teams speelden allemaal 11 wedstrijden.

Om uw geheugen verder nog even op te frissen, de stand per einde jaar was Apollo 8 11-26, Veracles 10-23, Donitas 11-20, Alterno II 10-19, VVU 11-19, US 11-19, Dynamo 9-15, Orion 11-15, VCN 9-13, PDK 11-12, Sneek II 11-5 en Taurus 11-3. En aanstaand weekend is Dynamo weer vrij, ook OBEG Donitas komt niet in actie.

Wel is er een kop – staart botsing tussen Ecare Apollo 8 en Oskam Taurus, zoals gezegd de koploper uit tegen de rode lantaarn drager. Voor Taurus wordt het de allerhoogste tijd om punten te gaan verzamelen, ze staan er inmiddels negen achter op een veilige tiende plaats. Dat wordt in het resterende deel van het seizoen een ‘hel of a job’ om dat nog weer ongedaan te maken. En aangezien Apollo aspiraties voor de titel heeft, kan het zich niet veroorloven om puntjes te morsen. Om op titelkoers te blijven moet er gewonnen worden!

Dat is zeker ook van toepassing op IBM Innovation Center Benelux Veracles. Met de inhaalwedstrijd nog voor de boeg en de drie punten achterstand staan ze in het positiefste scenario gelijk met Apollo, waartegen ze in de tweede seizoenshelft nog wel in Groningen moeten spelen. Ook hier geldt niks morsen, al is dat uit bij Laudame Financials VCN een stukje gemakkelijker gezegd dan gedaan, want VCN zal na vier nederlagen op rij (waaronder thuis tegen Utrecht en Alterno) de fans in het nieuwe jaar ook wel weer eens iets te juichen willen geven.

Seesing Personeel Orion krijgt VC Sneek II op bezoek. Heel vroeg in het seizoen won de ploeg uit de Achterhoek in Friesland met 0-3, zij zullen voor hetzelfde resultaat gaan, terwijl Sneek 2, wil het de kloof van zeven punten naar de veilige tiende plek voor een deel dichten, zeker niet met lege handen uit Doetinchem moet vertrekken.

VV Alterno II speelt tegen Pharmafilter US. Beide teams staan in punten gelijk. Alterno speelde een wedstrijd minder. In Amsterdam was de ploeg uit Apeldoorn met 2-3 spekkoper, een verschil van vier setpuntjes was toen goed voor twee competitiepunten middels 24-26 in de vierde en 14-16 in de vijfde set. US zal zich in Apeldoorn niet nog een keer op die manier willen laten verrassen, denken we te weten.

VV Utrecht heeft de thuiswedstrijd tegen Prima Donna Kaas op de agenda staan. In Huizen vloog de score alle kanten op, de verliezende partij in de eerste vier sets bleef steeds ver onder de twintig punten (-13, 13-, 17-, -15) en ook in de tiebreak was het verschil weer groot met 9-15 voor VVU. Benieuwd of de teams deze keer in de set wat meer aan elkaar gewaagd zijn. Met vier zeges uit de laatste vijf wedstrijden is VVU aan een stabiele serie bezig, PDK kan dezelfde score overleggen in de laatste vijf competitiewedstrijden.

Uiteraard gaan we u zondag informeren hoe e.e.a. is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.