Vizier op volleybal

 

Topdivisietopper bij VoCASA vs Sliedrecht

VoV, 11-01-2018. 9:18 uur.  Voor koploper Sliedrecht Sport van de Topdivisie bij de mannen zijn het drukke en sportief belangrijke weken. Met o.a. deze maand twee bekerwedstrijden tegen Eredivisionist SV Land Taurus (gisteravond werd in Houten met 3-1 verloren) en aanstaande zaterdag de topper in de competitie uit tegen VoCASA, dat tweede op de ranglijst staat. Dan thuis tegen Pelster Cito (20-01) en voor de return voor de beker tegen Taurus (24-01) en dan weer uit (27-01) tegen de huidige nummer drie in de stand, te weten AH van Mierlo Reflex uit Kampen. Een heel seizoen kan gemaakt of gekraakt worden in de maand januari.

Maar de eerst volgende wedstrijd is steeds de belangrijkste, dus zaterdag is dat die tegen VoCASA in Nijmegen. Thuis had Sliedrecht weinig problemen met VoCASA en won met 3-0 (21, 17, 14). VoCASA boekte nog al wisselende resultaten in hun laatste wedstrijden, verlies bij rode lantaarndrager Compaen, thuis verlies tegen Reflex en winst tegen Cito en van Daal / DS. Voor het duel tegen de koploper zal niemand de ploeg hoeven te motiveren, dat zal de ploeg zelf wel doen, want iedereen wil toch thuis van de koploper winnen. Helemaal bij het begin van het nieuwe jaar!

Een ander duel met een nominatie voor de VoV Top 10 van aanstaande zaterdag is Compaen vs Webton. Compaen staat laatste, Webton negende, onderling verschil zes punten. Webton sloot 2017 teleurstellend af  met in december nederlagen in de competitie tegen Pelster Cito, Sliedrecht Sport en Volley Tilburg. Uit bij Olhaco was er een nipte 2-3 winst en in de beker werd met 0-3 van Lycurgus verloren. De kloof naar de onderste middenmoot is drie punten voor Webton, Compaen heeft vijf punten te overbruggen naar een veilige tiende plek. Na de 3-1 tegen VoCASA en de 2-3 bij Olhaco leek Compaen de sleutel tot succes weer te hebben gevonden, echter bleek die in de laatste twee verloren wedstrijden (0-3 vs Cito, 3-1 vs VCV) ook weer te zijn verloren.

Ah van Mierlo Reflex speelt thuis tegen HLB van Daal / DS, dat met drie punten minder op de vijfde plaats staat. Reflex won de uitwedstrijd na een gelijkopgaand duel met 2-3 via 13-15 in de vijfde set. Om te kunnen profiteren van een zekere misstap van de teams boven hen (VoCASA vs Sliedrecht) moeten ze de volle buit binnenhalen. Voor Van Daal / DS geldt hetzelfde als ze wat van de achterstand in de stand willen goedmaken.

Pelster Cito, de nummer voorlaatst in de stand met 10-10, krijgt Volley Tilburg op bezoek (10-15). Cito ging zegevierend het oude jaar uit middels een 0-3 zege bij Webton, dat zal het zelfvertrouwen goed hebben gedaan,  Volley Tilburg won begin december ook van Webton, met 3-1 in Tilburg. Met dat als maatstaf zou het weleens een partij kunnen worden waarin de teams aan elkaar gewaagd zijn.

De laatste wedstrijd voor zaterdag is de noordelijke derby tussen Kenders Bouw DIO Bedum tegen De Witte Olhaco. In Hoogeveen was er een dikke 3-0 zege (15, 16, 21) voor Olhaco, daarna zijn de resultaten een stuk beter geworden voor DIO. Inmiddels staan ze acht punten voor op Olhaco en ze speelden ook nog twee wedstrijden minder. Theoretisch staat DIO tweede, om dat in de praktijd toekomstig waar te maken moeten ze de punten wel in Bedum houden.

MKB Accountants VCV en CAS-CRM zijn speelvrij.

De stand is: Sliedrecht 11-30, VoCASA 11-22, Reflex 11-21, DIO 9-19, van Daal / DS 11-18, Volley Tilburg 10-15, VCV 11-15, CAS-CRM 11-13, Webton 11-2, Olhaco 11-11, Cito 10-10, Compaen 11-6.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.