Vizier op volleybal

 

Met Twents podium in 1AD 2018 in!

VoV, 11-01-2018. 9:35 uur. Het jaar 2017 werd in de eerste divisie A bij de teams afgesloten met drie teams die de koploper Krekkers binnen bereik hebben, een middengroep bestaande uit vier teams en vier ploegen die onderin op gevaarlijke plaatsen staan. Om het concreet te maken:

1>Krekkers 11-40, 2> Dynamo 11-37, 3> Set-Up II 11-36 en 4> Dash 12-36. Dat is voorlopig de groep die op of het dichtst in de buurt van het podium staat. De midden groep bestaat uit: 5> WSV Warnsveld 11-33, 6> Sudosa – Desto 11-32, 7> VCV 11-27 en 8> VC Zwolle II met 11-25. En in de staatgroep bevinden zich 9> Tjoba 11-19, 10> DeVoKo 11-16, 11> de Bevers 11-15 en 12> Rivo 10-14. Doordat Dash een wedstrijd meer speelde en Rivo eentje minder is de stand enigszins vertekend, maar dat nemen we voorlief.

Het programma voor zaterdag is zonder meer erg attractief  voor de neutrale toeschouwer, maar ook voor de clubfan. Met de Achterhoekse derby tussen VCV Varsseveld en WSV Warnsveld, waar beide teams zich niet uit het veld zullen willen laten slaan.  Met twee 4-0 zeges en dus de maximale buit van 10 punten sloot WSV 2017 af, VCV moest met 4-0 voor Krekkers buigen in de laatste van 2017, maar daarvoor haalden ze ook 9 punten uit twee duels binnen. WSV won in Warnsveld met 3-1.

TiMaX / DeVoKo sloot 2017 dan wel met een nederlaag af (3-1 bij Set – Up II) , maar het behaalde niveau was zeer zeker van dien aard dat het team vol vertrouwen naar de tweede helft van het seizoen zal kijken. Of het al goed genoeg is om een vuist tegen Nijhuis Technology Sudosa – Desto te maken? In Assen was Sudosa twee set veel sterker en kon DeVoKo in de andere twee, waarvan er één gewonnen werd,  heel goed meekomen. Of de progressie genoeg is geweest om ook nu weer punten te scoren zullen we gaan zien.

Rode lantaarndrager Rivo reist naar Zwolle voor hun duel met VC Zwolle II. In de goede periode van Rivo aan het begin van het seizoen werd met 3-1 in Rijssen gewonnen, maar die periode werd gevolgde door zes nederlagen op rij eind 2017, dit in tegenstelling tot hetgeen Zwolle presteerde. Zij pakten juist 15 punten in de laatste vier wedstrijden van vorig kalenderjaar na een zwak begin. Benieuwd hoe de teams uit de winterstop komen, goed of slecht?

Springendal Set-Up ’65 II troefde bij de Twente Cup koploper Krekkers met 3-1 af, dan zou je bijna zeggen dat tegen De Bevers, de nummer voorlaatst in de stand, ook de punten in de Schalm kunnen worden gehouden. Dat die vlieger niet altijd opgaat bleek toen Rivo met de winst aan de haal ging in Ootmarsum. Set-Up zou gewaarschuwd moeten zijn, want de Bevers wonnen wel van Rivo, in Rijssen nog wel.

En dan zijn er nog twee wedstrijden waarbij het nodige op het spel staat. Krekkers, dat in Almelo bij de Twente Cup geen sterke indruk maakte, moet het in Vorden opnemen tegen Dash. In Maria Parochie werd het destijds 3-1, een uitslag die Dash zonder meer recht zal willen zetten.  Hoe het in Vorden ook afloopt, als Dynamo Tubbergen tegen Tjoba doet wat het op basis van de huidige stand moet doen, dan blijft het bovenin ook na zaterdag een spannende aangelegenheid.

En wij houden u uiteraard op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort van de wedstrijd tussen Krekkers en Set – Up II bij de Twente Cup.