Vizier op volleybal

 

De herstart van het seizoen in 1BD

VoV, 11-01-2018. 9:48 uur. De winterstop zit er ook in de Eerste Divisie B bij de dames op, de trainingen zijn weer wekelijkse kost, de oefenpotjes waren oefenpotjes,  het indoor beachvolleybal is voor de meiden van Voltena afgelopen en de goede voornemens voor de tweede seizoensheft zijn weer gemaakt. De target is bijgesteld of afgezwakt, al naar gelang de prestaties tot nu, die de onderstaande stand per einde jaar opleverden:

Volley Tilburg 11-39 (foto), Sliedrecht Sport II 11-37, Voltena 11-36, Ledub 11-26, VoCASA 10-34, Spaarnestad 11-29, Stravoc 11-25, VC Wik 11-21, VollinGo 11-21, Peelpush II 11-19, Zaanstad 10-16 en Scylla 11-12.

Voor de eerste ronde in het nieuwe jaar staat er een volledig programma op de wedstrijdagenda. Met een aantal erg interessante wedstrijden zoals Voltena vs Ledub om het behoud van of een plaats op het podium en de streekderby Stravoc vs Peelpush II.

In Budel liet Voltena (foto) zich met 3-1 verrassen door Ledub, dat zullen ze ongetwijfeld recht willen zetten en mede gezien het feit dat ze thuis dit seizoen nog niet verloren lijkt dit niet zo’n hele rare gedachte. Het is aan Ledub om aan hun vier uitzeges tot nu er een toe te voegen om aanspraak te kunnen maken op een podiumplaats.

Zeker niet op het podium komen na dit weekend Hyundai Peter Janssen Stravoc en Peelpush II. Deze twee teams bivakkeren nu nog in het rechter rijtje, waar Peelpush zes punten achter de ploeg uit Stamproy staat. Verder afstand nemen c.q. het verschil tot een minimum reduceren, zal hier de insteek voor de teams zijn.

VoCASA staat dan wel vijfde maar kan virtueel gelijk komen met de koploper als ze de inhaalwedstrijd zonder setverlies voor zich beslissen. Om die maximale uitgangspositie te blijven behouden is de volle buit pakken in de uitwedstrijd tegen VC Wik een vereiste. Dat zal dan ook de doelstelling van de ploeg uit Nijmegen zijn, terwijl VC Wik zal proberen het merendeel van de punten in eigen hal te houden. Drie sets won VoCASA in Nijmegen ruim, één verloren ze er nipt. Wat Wik betreft mag dat ook gerust andersom zijn zaterdag.

Koploper Volley Tilburg maakt de reis naar Zaanstad in Zaandam om daar hun huidige koppositie te verdedigen. In het thuisduel werd de tweede set met 11-25 verloren, een feit waaraan Zaanstad ongetwijfeld graag terugdenkt en het nodig vertrouwen uit haalt. Ook de 26-24 en 25-22 in de sets daarna waren niet zo dat Zaanstad, ook al hebben ze nu 23 punten minder, meteen moet gaan wanhopen of met de witte vlag gaan zwaaien. Tilburg zal gewoon moeten doen wat koplopers doen als ze bij de nummers voorlaatst op bezoek gaan. Zich niet laten verrassen en stunts buiten de deur houden.

Sliedrecht Sport II is opgeklommen naar de tweede plek op de ranglijst. Tegenstander zaterdag is de nummer zes, Spaarnestad. Het werd 3-2 in Haarlem, een mooie basis om er in De Basis vol voor te gaan, waarbij de thuisploeg er voor gaat om de punten niet via marathonsets van 35-37 en 25-27 zoals destijds in de heenwedstrijd bij elkaar te slaan. Het moet sneller kunnen, ook voor Haarlem dat dit toen met 25-18 en 15-11 in de vijfde bewees.

Scylla krijgt VollinGo op bezoek. Het verschil in punten bedraagt negen in het voordeel van VollinGo, waarvan er vier uit de vorige ontmoeting werden behaald. Scylla staat op de laatste plaats, VollinGo op  een veilige negende. Beide teams zouden bij een zege goede zaken kunnen doen, gezien de  wedstrijden  van hun buren op de ranglijst.

Zondag gaan we u informeren hoe het allemaal is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal.