Vizier op volleybal

 

Mission Impossible voor Apollo 8 in 1AH?

VoV, 11-01-2018. 10:02 uur.  Je mag nu al concluderen, ook al zijn we nog maar halfweg het seizoen,  dat Apollo 8 na een heel zware eerste helft van dit seizoen, waarin maar zes puntjes werden gesprokkeld in 11 wedstrijden, degradatiekandidaat nummer één is in deze divisie. Niet alleen vanwege hun eigen punten, maar ook omdat de teams boven hen wel met enige regelmaat punten wisten te scoren. De afstand naar een veilige negende plek is al 16 punten, naar de p/d plek al 13 punten.

Wat onmogelijk is, is nog nooit gebeurt, maar als de ploeg uit Borne werk wil maken van inhalen, kan het beter daar zaterdag direct mee beginnen. Tegenstander is AVV Keistad (5de, 29 punten) dat in de heenwedstrijd met 3-1 in Amersfoort won. Keistad sloot 2017 met een 4-0 zege op Scylla af, met de gedachte ‘een uitslag, die voor herhaling vatbaar is’ zullen ze naar de Veste afreizen.

Koploper Donitas heeft een vrije zaterdag, voor de directe belager SV Dynamo II de gelegenheid om virtueel een stuk van de 10 punten achterstand af te halen. Daarvoor moeten ze uit bij Avior de punten pakken. Thuis werd dat na de eerste verloren set steeds minder een probleem (22,  20, 14). Avior sloot 2017 met 1-3 uitwinst bij Zwolle II af, maar zal het zaterdag thuis een stuk lastiger krijgen.

Interessant zijn de ontmoetingen tussen Axell Claims Sovoco (9de, 11-22) en Alterno (8ste, 10-22), alsmede tussen Scylla (11de, 11-19) en VC Zwolle II (10de, 11-19). Dit zijn de teams die nu nog in de directe gevarenzone staan, al is het woord gevarenzone wel een erg groot woord zo ver voor het einde van het seizoen. Maar ze staan er wel en twee van hen staan waar ze liever aan het eind van het seizoen niet willen staan. Om er weg te komen zullen ze moeten winnen. Alle vier, alleen is dat natuurlijk niet mogelijk. Wie dat wel lukt is in 2018 nog ongeslagen, ook een mooi gegeven.

Als laatste gaat Springendal Set-Up ’65 (4de, 11-34) op bezoek bij EVV Bultman – Hartholt (7de, 10-23), dat in de eerste seizoenhelft nog gewoon EVV heette.  EVV sloot 2017 af met nederlagen tegen de nummers één (1-3) en twee (3-2) uit de stand, Set-Up boekte in die periode twee zeges zonder setverlies. In Ootmarsum was EVV met 1-3 de betere. Genoeg ingrediënten om er een spannende pot van te maken.

Sportsbar Donitas en Nijhuis Technology Sudosa – Desto zijn speelvrij.

We informeren u zondag hoe het is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal.