Vizier op volleybal

 

Blijft Inter Rijswijk ruim leiden?

VoV, 8-11-2018. 6:34 uur. In de Topdivisie bij de mannen hebben we zaterdag met Inter Rijswijk vs Zalsman Reflex Kampen een onvervalste topper. Rijswijk is met 6-17 de in de competitie ongeslagen koploper, Reflex kan met 5-10 goede zaken doen voor een podium plaats. De ploeg uit Kampen is aan een prima serie bezig, die hen na 6 oktober in zowel de competitie als in de beker alleen maar zeges opleverde. Als laatste werd MKB Accountants / VCV met 3-0 aan de zegekar gebonden.

Webton, de nummer twee in de stand met 6-12 moest een off day bij CAS – CRM met een 3-0 nederlaag bekopen, maar inmiddels hebben ze met een 3-2 zege op NTC – Vastgoed Donitas, die in de beker nog met 3-0 te sterk voor hen was, weer de winnende draad opgepakt. Webton reist naar Den Dungen voor het duel met HLB van Daal / DS, de nummer negen uit de stand met 7 punten uit zes wedstrijden.

CAS-CRM staat derde, ze hebben één puntje minder dan Webton. Zij moeten het zaterdag opnemen tegen Volley Tilburg, dat mede vanwege een paar wedstrijden achterstand (4-5) onderin de ranglijst bivakkeert. Tilburg won van teams uit het rechter rijtje (Dynamo II en VCV) en verloor van ploegen, die aan de linker kant staan (VCN en DIO). CAS-CRM won thuis van Webton en van HLB van Daal en gaat als favoriet aan dit duel beginnen.

Dan zijn er verder ook nog een paar wedstrijden van team uit het linker rijtje tegen ploegen uit de onderste helft van de ranglijst. Zo krijgt Kenders Bouw DIO / Bedum (6de, 6-9) de nummer voorlaatst op bezoek. VCV zal van goeden huize moeten komen om punten uit het hoge noorden mee te nemen.

En rode lantaarndrager Sudosa – Desto (5-2) krijgt in Assen van doen met Maatwerkers  VCN (5de, 6-10). Wordt een lastige klus voor de thuisploeg die in dit seizoen nog geen competitieduel in eigen hal won, terwijl VCN bij VCV en Dynamo er met de meeste punten vandoor ging.

En als laatste een duel tussen twee teams die elkaar nog van vorig jaar in de Eerste Divisie kennen en daar mooie duels uitvochten. Donitas ontvangt Dynamo II. In de ranglijst zijn de teams buren, Donitas heeft met een gelijk aantal wedstrijden één puntje meer, 8 om 7. Dat kan dus eigenlijk voor beide de goede kant op gaan, al was dat tot nu voor Donitas thuis tegen Inter Rijswijk en CAS-CRM niet het geval, maar tegen Reflex wel. Stuk voor stuk bovenin de ranglijst staande teams. Tot nu behaalde Dynamo alleen een uitzege bij VCV, die ongelijke balans zullen ze meer in evenwicht willen brengen.

We houden u op de hoogte hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal.