Vizier op volleybal

 

Orion en VVU strijden om podiumplek

VoV, 8-11-2018. 6:28 uur. In de Topdivisie bij de dames hebben dit weekend Laudame Financials VCN en Dros Alterno II een vrije dag. VCN had vorige week tegen Orion een prima zaterdag en won met 3-0, dan is het goed rusten. En Alterno II verloor bij Voltena met 3-0, dan is het ook goed om even rust te pakken.  De andere teams moeten vol aan de bak om hun huidige positie op de ranglijst te behouden of te verbeteren, want dat zal bij allemaal de insteek zijn.

Voor twee duels geldt dat ranglijstburen met eenzelfde aantal punten tegenover elkaar staan. Elke winst is dan dus voldoende om de ander voorbij te gaan. Dat gaat op voor Orion Volleybal Doetinchem vs VV Utrecht en voor Innovatiemakelaars.nl WSV tegen VoCASA. VVU heeft 5-11, Orion 6-11, VoCASA staat op 6-9, net als WSV. Daar kan dus van plaats gewisseld worden, hoeft niet, kan wel.

Promovendus WSV krijgt promovendus VoCASA op bezoek.  Thuis versloeg WSV Dros Alterno II (3-1) en Veracles (3-2), tegen koploper Donitas pakten ze een puntje. VoCASA won uit bij VCN (2-3) en bij PDK (2-3). Dat kon dus wel eens een partij worden, waar bij de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd zullen zijn.

VVU verloor de allereerste wedstrijd van het seizoen met 2-3 van Peelpush. Dus in Utrecht. Daarna wonnen ze alles, zowel in de competitie als in de beker. Zowel uit als thuis. Dat wordt dus zeker weten een pittige kluif voor Orion, dat de laatste thuiswedstrijd met 2-3 van Dynamo Apeldoorn verloor en vorige week bij VCN de wedstrijd ook maar drie (verloren) sets  kon laten duren. Orion zal zich willen revancheren, voornamelijk op zichzelf vanwege de mindere resultaten van de laatste weken. Of VVU daar dan de dupe van wordt?

IMS / Voltena heeft de ziekenboeg met twee zwaar geblesseerde speelsters al vroeg in het seizoen goed bezet. In de uitwedstrijd bij PDK, dat vorige week de eerste zege boekte, zal er dus een beroep moeten worden gedaan op reservekrachten. In hoeverre dat van invloed zal zijn?  PDK won dit seizoen nog niet thuis, ook de bekerwedstrijden niet,  maar de eerste thuiswinst komt elke week dichterbij. Dat is zeker. Of het zaterdag al zover is? Als het aan Voltena ligt niet, natuurlijk.

Koploper OBEG Donitas is aan de stand verplicht om in Groningen tegen SV Dynamo te winnen. In de competitie verloren ze nog niet, wel waren er al een drietal zeges via een tiebreak. Meer konden hun tegenstanders er tot nu niet uithalen. Onder andere Veracles, WSV en VoCASA lukte dat, terwijl Peelpush op het moment dat ze koploper waren, in Groningen naar een 3-0 nederlaag werd geslagen. Het wisselt dus nogal van niveau. Misschien kan Dynamo, dat met 4 punten vierde van onderen staat, het juiste recept vinden om één of meerdere puntjes mee te nemen.

Op zondag de elfde van de elfde ontvangt Peelpush het Groningse IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles, dat als rode lantaarnhouder naar Meijel komt. En met die rode lantaarn beslist geen goede sier wil maken op de openingsdag van het carnaval. Liefst lieten ze hem op de terugweg achter in Apeldoorn bij Dros Alterno II, dat maar één puntje meer heeft dan zij. Maar dan moeten ze er wel twee uit Meijel meenemen. Punten. En dat is tot nu nog geen team gelukt.

De stand in de Topdivisie dames is nu: Donitas 6-15, Peelpush 6-14, VVU 5-11, Orion 6-11, Voltena 4-9, VCN 5-9, VoCASA 6-9, WSV 6-9, Dynamo 6-4, PDK 5-3, Alterno II 6-3 en Veracles 5-2.

gh @ Vizier op Volleybal.