Vizier op volleybal

 

Blijvers, transfers en geruchten!

VoV, 06-05-2020. 4:49 uur. Twee routiniers blijven ook volgend seizoen de kleuren van FAST verdedigen. Deze week is duidelijk geworden dat teamcaptain Steffie Janshen en Maus Smeets FAST trouw zullen blijven. Passer-loper Steffie Janshen begint aan het haar vijfde seizoen Eredivisie met de ploeg uit Gennep en Sint Anthonis. Steffie knokte zich terug na een zware blessure.

Een ander vertrouwd gezicht in de vernieuwde selectie is Maus Smeets. De Gelderse passer-loper/diagonaal maakte in 2018 de overstap van Orion uit Doetinchem naar FAST.
De FAST-selectie van nieuwe trainer Ivo Martinovic bestaat nu uit elf speelsters, te weten Noa Rahangmetan, Rachel Feron, Joska Fransen, Eline Peeters, Yara van de Ven, Veerle van den Heuvel, Maus Smeets, Steffie Janshen, Noa Klerckx, Lara Hendricks en Michelle Koolen.

Stijn van Tilburg speelt volgend seizoen in de Duitse Bundesliga. Na vier jaar gespeeld te hebben voor de Universiteit van Hawaï en een jaar bij Sora in Italië wordt HELIOS Grizzlys Giessen zijn nieuwe club. In Nederland kwam hij o.a. uit voor Talent Team Papendal.

“Ik verheug me erop om voor de Grizzlys te gaan spelen, nadat het afgelopen seizoen voor geen enkele volleyballer en hun fans verliep zoals gepland. Ik hoop op een succesvol seizoen.”

“Van Tilburg is een jonge en talentvolle speler”, aldus trainer/ coach Stein van de Grizzlys. “Hij heeft met Hawaï en in Italië veel erg belangrijke internationale ervaring opgedaan en dat heeft van hem een meer complete speler gemaakt. Zijn sterke punten zijn niet alleen serveren, blokkeren en aanvallen, maar ook passend staat hij zijn mannetje. En hij wil altijd winnen.”

Nederlandse versterking voor het Italiaanse Casalmaggiore? Scandicci maakte deze week haar selectie voor het volgende seizoen bekend met daarin de diagonalen Magdalena Stysiak uit Polen en Kimberly Drewniok uit Duitsland. Dus geen Lonneke Slöetjes meer. Haar naam wordt nu in verband gebracht met Casalmaggiore. Maar niet zij alleen wordt genoemd, ook Celeste Plak zou mogelijk na haar verblijf in Turkije kunnen terugkeren naar deze club in Italië, waar ze eerder voor Bergamo en Novara speelde. Op het verlanglijstje van Casalmaggiore zouden verder nog Helena Havelková en Rosamaria Montibeller staan.

Anne Buijs terug naar Brazilië? Dentil/Praia Clube, de onofficiële kampioen van Brazilië van afgelopen seizoen, is de laatste weken erg actief op de transfermarkt omdat ze een aantal speelsters hebben zien vertrekken. Tot nu werd alleen spelverdeelster Lyara Medeiros van Clube Pinheiros aangetrokken, maar volgens de geruchten zouden twee buitenlandse speelsters op het punt staan een contract te tekenen. Een daarvan zou Anne Buijs zijn, die na het seizoen bij THY in Turkije terug zou gaan naar Brazilië.

Na een aantal jaren in Turkije, waar ze vorig seizoen uitkwam voor Galatasaray, zou Yvon Beliën ook op het punt staan om terug te keren naar Italië, althans dat weten volleybalmedia in Turkije te melden. Zij zou de selectie van Firenze, waar Dijkema en Daalderop vertrokken, komen versterken.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood en FIVB.