Bloedstollende 3-2 bekerzege Reflex

VoV, 03-02-2018. 5:26 uur. Wat vooraf op papier een spannende wedstrijd beloofde te gaan worden werd na een sterk begin van Reflex toch ook echt spannend. De huidige nummer 2 Zalsman Reflex en nummer 3 CAS-CRM ZVH uit de topdivisie moesten strijden om een plekje bij de laatste acht voor de nationale beker. Uiteindelijk trok Zalsman Reflex aan het kortste eind waarmee er weer eens een echte IJsselderby wordt gespeeld tegen Zwolle.

Met de altijd motiverende teksten van onze coach voorafgaand aan de wedstrijd mochten we het veld op en begonnen we ontzettend scherp aan de 1e set. Met sterk serverend spel en een goede verdediging wisten we het de bezoekers heel moeilijk te maken. Willem – Maarten Heinz scoorde er weer lustig op los waar de tegenstander totaal geen antwoord op had. Ook de passing geleid door Lars Bergman stond heel goed in de eerste twee sets waardoor we op een 2-0 voorsprong kwamen in sets 25-18 en 25-22 waren de setstanden.

Zevenhuizen kwam steeds beter in hun spel mede doordat onze foutenlast heel erg omhoog ging, met veel service fouten en twee service series tegen keken we bijna de hele set tegen een achterstand aan. Ook de invallende Robin van Capelle en Friso Buiter konden set verlies niet meer voorkomen en het werd 2-1 in sets (22-25). Ook in de 4e set bleef het spelbeeld hetzelfde onze foutenlast bleef hoog en Zevenhuizen kon rustig door spelen voor setwinst (20-25) en een 2-2 stand in de wedstrijd.

Na een winstreeks van acht wedstrijden (!) (bekerwedstrijden meegerekend) wilden we alles op alles zetten om niet te verliezen! Nadat we elkaar hadden opgepept om nog één keer alles te geven voor die 5e set begonnen we weer te spelen zoals we in de eerste twee sets hadden gespeeld, geleid door het geweldige luidde Reflex publiek stoomden we door tot een 8-6 stand bij het wisselen van kant. Na een heel belangrijk kill block van Thomas Botter op een stand van 11-8 was het eigenlijk al gespeeld. Een ace van Sándor van Straten en 2 snoeiharde aanvallen van Robin van Capelle en Wessel van Lunzen aan de buitenkanten zorgden voor de overwinning met 15-9!

Een super mooie wedstrijd om te spelen, en zoals het publiek beaamt ook om te kijken! Mede dankzij dit geweldige publiek hebben we de laatste set kunnen vechten voor de winst, bedankt namens het team voor deze support! Uiteraard ook de ballen jongens en meisjes en de tellers en vlaggers bedankt! Een speciaal bedankje gaat uit naar onze sponsor SALED voor de digitale sponsor boarding en het geweldige led scherm dat in de zaal hangt!

Door deze 9de overwinning op rij spelen we onze volgende beker wedstrijd tegen Coniche Topvolleybal Zwolle, voorlopig staat deze wedstrijd op 5 Januari gepland, of dit ook blijft is nog niet zeker i.v.m. de openclubwedstrijden voor de jeugd die dan worden gespeeld.

gh @ VoV, verslag door Wessel van Lunzen, foto Richard Tennekes.