Einde aan bekeravontuur IMS/Voltena D1

VoV, 03-12-2018. 5:23 uur. Afgelopen zaterdag stond er geen reguliere competitiewedstrijd voor IMS/Voltena op de planning. Er werd ditmaal gespeeld in de derde Nationale bekerronde!  Bij voorbaat een spannende thuiswedstrijd tegen competitietegenstander Peelpush dames 1.

Het was duidelijk dat beide partijen bij aanvang erop gebrand waren om te winnen. Omdat Peelpush net als IMS/Voltena een (relatief) jong team is, hebben deze ploegen al dikwijls tegenover elkaar gestaan in jeugd bekerwedstrijden en NOJK ’s. Wedstrijden tussen hen lijken dan ook echt op derby’s!

Al ruimschoots voor het startsignaal van de scheidsrechter stonden beide teams klaar voor de strijd.  Na de fantastische eerste service van de Mini van de Week kon er worden gestart.

Deze start was voor IMS/Voltena moeizaam. Het team keek al snel tegen een achterstand aan en deze was lastig bij te trekken. Het eerste damesteam uit Werkendam probeerde het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken, maar tevens stond deze tegenstander met hetzelfde plan in het veld. De eerste set met een stand van 17-25 werd aan de tegenstander toegeschreven.

In de tweede set was het spel omgedraaid. IMS/Voltena wist de druk te behouden, toonde vechtlust en was tot het laatste punt strijdlustig. Door veel variatie in het spel werd er gewerkt in oplossingen, wat resulteerde in een spannende maar beslissende setwinst voor IMS/Voltena (26-24).

Daar waar de tweede set op een ommekeer leek, was de derde set vergelijkbaar met de eerst gespeelde set. De identieke eindscore toont dit aan.  IMS/Voltena vond het lastig om continu de controle te behouden. Wat wel continu werd vastgehouden was strijdlust!

Er werd daadwerkelijk voor iedere bal gevochten totdat deze op de grond viel. Ieder punt bleef uitbundig gevierd worden en tot aan het einde toe was elke bal belangrijk. IMS/Voltena wist dichterbij te komen maar helaas was het niet genoeg…

Van opgeven was deze wedstrijd geen sprake. De vierde set is gewoon weer een nieuw begin en onder luide aanmoediging van de toeschouwers bleef het de gehele set spannend. De twee concurrenten willen beide door naar de kwartfinales van de Nationale Beker, en enkel met wedstrijdwinst is dat mogelijk.

Dat betekent dan een mooie beloning op het harde werk! Een mooie beloning die beide teams verdienen, maar die IMS/Voltena graag door deze setwinst zou willen bewerkstelligen. Bij een setpoint voor het eerste damesteam uit Werkendam lijkt het dan ook echt mogelijk. Maar helaas wordt deze set uit handen gegeven en is Peelpush de gelukkige winnaar.

Even zuur, vooral omdat er enorm hard is gewerkt. Het bekeravontuur van IMS/Voltena eindigt dus in de achtste finales. Achteraf gezien een mooi resultaat waar IMS/Voltena, gezien de tegenstanders, trots op mag zijn!

Het verlies kan volgende week al voor een klein deel worden goedgemaakt. Want of het nu toevallig is of niet, beide teams staan aankomende zaterdag  8  december weer in De Crosser tegenover elkaar. Ditmaal wordt er om wedstrijdwinst in de competitie gespeeld!

Aanvang van deze wedstrijd is 19u en dit zal een spannende maar ook leuke invulling zijn van uw zaterdagavond… De meiden van IMS/Voltena zijn er in ieder geval al helemaal klaar voor, en hopelijk kan weer onder het genot van een volle tribune gestreden worden! Tot volgende week!

De wedstrijdbal werd mogelijk gemaakt door: Camping Liesbos.