Vizier op volleybal

 

Apollo 8 maatje te groot voor SSS

VoV, 03-12-2018. 5:16 uur. In de achtste finale van het bekertoernooi was Apollo 8 te sterk voor tweededivisionist Kap Makelaardij/ SSS uit Barneveld. De Bornse dames wonnen eenvoudig met 0-3 en bekeren door naar de kwartfinales.

Apollo 8 deed wat er van hen verwacht werd. Winnen met duidelijke cijfers van Kap Makelaardij/ SSS dat uitkomt in de tweede divisie.  In de eerste set van de wedstrijd kwam het krachtverschil tussen de eredivisie en tweede divisie  naar voren.  Apollo 8 won de set met 25-11. In de tweede set nam de foutenlast  aan Bornse kant toe. De Barneveldse formatie wisten het de dames uit Borne flink lastig te maken.  Op de beslissende momenten werd een tandje bijgezet en Apollo 8 won de set met 25-20. In de derde set gingen de teams tot halverwege gelijk op. Daarna zette Apollo 8 de eindsprint in en trok de wedstrijd naar zich toe (25-15). Met een 3-0 overwinning bekert Apollo 8 door naar de kwartfinales. Tegenstander zal dan SV Dynamo uit Apeldoorn zijn.

Verplicht om te winnen:  ‘Als je vooraf kijkt naar deze wedstrijd waren we natuurlijk verplicht om deze te winnen’, zegt spelverdeelster Marlon Stevelink. ‘ Maar een bekerwedstrijd is toch weer anders dan een reguliere wedstrijd. Gelukkig hebben we een duidelijke overwinning geboekt. Nu kan de focus weer op de competitie. Er staan vier belangrijke wedstrijden op het programma’.

Debuut Femke Vlutters: ‘Ik ben natuurlijk blij met deze overwinning. SSS wist het ons in de tweede set nog lastig te maken, maar op de momenten dat het moest gaf het team thuis’, vertelt trainer Bart Oosting. ‘Halverwege de derde set was het verzet van SSS gebroken en we winnen uiteindelijk met ruime cijfers.  Femke Vlutters, dat uitkomt in ons derde damesteam, maakte vandaag haar officiële debuut in Dames 1 en dat deed ze met verve’.

Uitwedstrijd:  Komend weekend wordt de competitie weer hervat. Apollo 8 speelt een uitwedstrijd tegen Dros/ Alterno uit Apeldoorn. Bart Oosting: ‘In onze thuiswedstrijd wisten we met 3-1 te winnen.  We zullen flink aan de bak moeten, maar we zijn er op gebrand om de punten mee naar Borne te nemen en onze overwinningsreeks voort te zetten’ . De wedstrijd in Apeldoorn begint om 20.00 uur in de Alternohal.

gh @ VoV, persbericht Apollo 8. Foto’s Rudy van ’t Rood.