Vizier op volleybal

 

Ook Eurosped door in de beker

VoV, 02-12-2018. 17:07 uur.  Nadat zich gisteren de Twentse teams van Apollo 8 en Springendal Set – Up al voor de kwartfinales van de beker hadden geplaatst lukte dat vandaag ook aan Eurosped. Eigenlijk zonder al te grote problemen. Net als 14 dagen geleden voor de competitie reisde de ploeg van Jan Berendsen naar Amsterdam voor de ontmoeting tegen de hekkensluiter van de Eredivisie, Pharmafilter US. Toen werd er met 0-3 (16, 20, 21) gewonnen, vandaag stond er heel vlot hetzelfde resultaat op het scorebord. Weer werd het dus 0-3.

De thuisploeg hield waarschijnlijk een beetje rekening met een vervroegde pakjesavond bij veel supporters want al om 13:00 uur werd de eerste opslag gedaan. Echter zat er voor US geen surprise in het wedstrijdpakje, want met een goede servedruk,  een sterke passlijn en een sterke aanval had Eurosped in de eerste twee  sets geen kind aan de formatie uit de hoofdstad. De thuisploeg kwam er hoegenaamd niet aan te pas en bleef met 14-25 en 12-25 heel ver bij de gasten uit de buurt.

Een opleving zorgde ervoor dat de derde set nog iets van spanning kende. US kwam met 6-4 voor, keek bij 12-14 tegen een kleine achterstand aan en had bij 15-15 het evenwicht in de tussenstand hersteld. Na de 15-16 knalde Eurosped op mid een ‘dankjewel’ bal tegen de vloer en blokkeerde zich meteen daarna naar 15-18. Na een kort oponthoud wegens een blessure bij Charlotte Haar (?) bezorgde nog een kill – block Eurosped het verschil van vier punten (15-19).

US haalde de serve terug (16-19) maar moest bij 16-21 in een time out vluchten om te proberen een nieuwe serie tegen te voorkomen. Dat lukte dus niet, pas bij 16-23 konden ze tegen scoren. De foutserve op 17-23 zette de gasten op matchpoint. Drie keer kon US het verlies uitstellen, maar bij 20-24 was het via een midaanval wel raak.

In de kwartfinale is Dros – Alterno de tegenstander van de ploeg uit Vroomshoop. Alterno versloeg gisteren verrassend Regio Zwolle Volleybal met 2-3.

gh @ Vizier op Volleybal.